Nuo girtuoklio iki klouno – žingsnis

Kodėl darbo vietoje nuo velnio lašų apspangę vairuotojai ar statybininkai baudžiami, o Seimo nariai – ne?

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Dec 10, 2014, 6:58 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:51 PM

Tuo susirūpinęs konservatorius K.Masiulis palaukė tiek, kiek dera: kažkada oro uoste pričiuptas šlitinėjantis ir su dievai žino kuo kalbantis jo kolega E.Vareikis grįžo į doros kelią ir ėmė rašyti atgailos eiles. Todėl su kitais girtuokliais jau galima rimtai kovoti.

Geriau vėliau negu niekada! K.Masiulis reikalauja Seimui nupirkti alkoholio matuoklį ir prieš posėdį patikrinti visus tautos išrinktuosius. Kas pripūs virš normos arba atsisakys tikrintis, tą šalinti iš posėdžio ir už tą dieną nemokėti atlyginimo.

Seniai reikėjo tokios tvarkos. Tuomet nebūtų buvę kalbų apie iš po skverno pilstomą brendį, prieš keletą metų nebūtų buvę atvejo, kai neaiškių svaigalų kvapą po visus parlamento rūmus skleidė G.Mikolaitis.

Gal tuomet ir Biudžeto ir finansų komiteto vadovo B.Bradausko įtartini postringavimai ar įraudę skruostai nebe taip trauktų konservatorių ausis bei akis.

Sutapimas ar ne, įspūdingų pasiūlymų pastarosiomis dienomis pasigirdo ir Rusijos dūmoje. Ten, aišku, visų girtuoklių neišgaudysi, užtat prieš klounus užsimota rimtai – svarstoma, kad idiotiškas pataisas rengiantys parlamentarai netektų mandato.

O idiotizmų dūmoje pasitaiko. Vienas deputatas pasiūlo uždrausti Rusijoje česnakus, kitas apšaukia šios šalies Centrinį banką valstybės priešu, trečias ragina uždrausti pardavinėti ar net turėti JAV dolerių.

Matyt, išsigandęs, kad Seime irgi netrukus bus pradėti registruoti neblaivių rusų verti pasiūlymai, K.Masiulis ir šoko pažaboti alkoholizmo šmėklos.

Mat yra grėsmė, kad pamažu ir mūsų politikai girtuokliai pavirs klounais. Kažkada prisikėlusių juokdarių šutvę jau turėjome, tik nebuvo jau taip baisiai linksma. O jei bus dar ir prasigėrę... Tada jau tikrai už biudžeto lėšas geriau alkoholio matuoklį nupirkti, ir kuo skubiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.