Žinios iš Rusijos: R.Zamolskis bandė nusižudyti

Šių metų rugpjūtį Rusijoje sulaikytas Romas Zamolskis šiuo metu yra Jekaterinburgo ligoninėje. Portalo znak.com žiniomis, garsus nusikaltėlis iš Lietuvos bandė nusižudyti.

R.Zamolskis bandė nusižudyti.
R.Zamolskis bandė nusižudyti.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-10 12:46, atnaujinta 2018-01-19 13:00

Rusų žiniasklaida praneša, kad 44-erių R. Zamolskis yra stebimas medikų, šie buvo priversti imtis ypatingų saugos priemonių, kad apsaugotų pacientą ir šis nepakeltų rankos prieš save.

Portalo šaltinių teigimu, neseniai R.Zamolskis bandė perduoti žinutę savo žmonai, kurioje buvo toks tekstas: „Išvažiuok, nelauk manęs, aš jau lavonas“.

Įtariamas sunkiais nusikaltimais

R.Zamolskis buvo sulaikytas šių metų rugpjūčio 16 dieną Jekaterinburgo centre. Tai, kad Gabiko pravardę turintis R.Zamolskis pasirodys Jekaterinburge, Rusijos teisėsaugininkams buvo iš anksto žinoma ir gerai pasiruošta.

Teigiama, kad R.Zamolskis į miestą atvyko vos vienai dienai, o juo taikiniu turėjo tapti daržovių bazės direktorės pavaduotojas Ivanas Obuchovas, kuris vadinamas vienu realiausiu kandidatu į Jekaterburgo miesto vadovo postą ir kartu siejamas su srityje siautėjančia organizuota nusikalstama grupuote „Uralmaš“, kuriai vadovauja Aleksandras Kukoviakinas.

Rusijos teisėsaugininkai teigia, kad R.Zamolskis priklausė Jekaterinburgo verslininko Michailo Kloko suburtai gaujai. Nusikaltėlio pavardė taip pat minima Jekaterinburgo mėsos kombinato vadovo Aleksandro Kulešovo nužudymo byloje.

A.Kulešovas buvo nušautas 2002 metų lapkričio 5 dieną vieno Jekaterinburgo namo kieme. Samdomas žudikas iš „Kalašnikovo“ automato į jį paleido aštuonis šūvius.

Nustatyta, kad A.Kulešovo nužudymą organizavo jo verslo partneris Igoris Jurlovas. Jis šių metų balandį nuteistas 17 metų laisvės atėmimo bausme.

Dingo prieš trylika metų

Daugybe nusikaltimų Lietuvoje įtariamas R.Zamolskis paskutinį kartą su policijos pareigūnais buvo susitikęs 2001 metų spalio 8 dieną Panevėžyje.

R.Zamolskis buvo sužeistas, tačiau jam pavyko pasprukti. Jo bendrui Virginijui Savickiui šis susitikimas baigėsi mirtimi. Psichikos liga sirgęs nusikaltėlis buvo nušautas išlaisvinant jo paimtus įkaitus - 13-ametį Aleksandrą Špilevojų bei pensininkę Bronislavą Varnytę.

Iš Panevėžio pasprukęs R.Zamolskis, kaip dabar aišku, tą pačią dieną pasiekė Vilnių, o po to pėsčiomis patraukė Kauno pusėn.

Nustatyta, kad spalio 8-ąją jis apsistojo Lentvaryje pas vieną teisėsaugai žinomą asmenį ir ten tūnojo kelias paras.

Vėliau jis buvo pastebėtas netoli Ramučių, kur gyveno jo brolis ir motina, po to apiplėšė verslininkų namą netoliese esančiame Narėpų kaime.

Įtariama, kad kurį laiką nusikaltėlis slapstėsi Kaune, o vėliau persikėlė į Šiaulius, kur viename name nuomojo butą, kuriame R.Zamolskiui jau dingus, buvo rasta jo pirštų antspaudų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu