A. Butkevičius: mano žmona elektrinės stebėtoja nedirbo

Ministras pirmininkas Algirdas

A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2014, 9:57 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:04 AM

„Man kuo toliau, tuo liūdniau darosi klausytis pono A.Kubiliaus žodžių. Pirmiausia mes visada kreipiamės į Generalinę prokuratūrą arba teisėsaugos institucijas, jeigu matome pažeidimų. Tas pats buvo pasakyta – jeigu matysime pažeidimų, tikrai kreipsimės, ir niekas viso to nenuslėps“, – ketvirtadienį Žinių radijui pabrėžė premjeras.

A.Butkevičius dėstė, kad praėjusią kadenciją į valdžią atėjus konservatoriams jo žmona Janina Butkevičienė neteko iki tol eitų pareigų ir Lietuvos elektrinės stebėtojų taryboje nedirbo.

„Dabar dėl mano žmonos – labai keista, kad A.Kubilius yra labai susirūpinęs, geriau jis pasirūpintų savo uošve: kur plaukia tam tikrų fondų pinigėliai, nes neaišku, kur jie. Mano žmona 2009 m. buvo atleista iš Energetikos ministerijos, anksčiau ji yra dirbusi (Lietuvos elektrinės. - ELTA) Stebėtojų taryboje, kai dirbo Ūkio ministerijos Energetikos departamente. Bet ponas Arvydas Sekmokas, keistokas žmogus, mano vertinimu, pamiršo išbraukti ją iš stebėtojų sąrašo – ji ten buvo tikriausiai iki 2010 m. pabaigos, neapsižiūrėjus, kad ji jau seniai nebedirba Energetikos ministerijoje. Ji nedalyvavo nė viename posėdyje, nė į vieną posėdį nebuvo pakviesta“, – tikino premjeras.

„Tokia pono A.Kubiliaus demagogija ir toks nekultūringas elgesys šokiruoja ir kuo toliau, tuo labiau parodo jo žemą kompetenciją“, – pareiškė A.Butkevičius.

Premjeras teigė jau gavęs pirmąsias teisėsaugos institucijų išvadas apie įvykdytus pažeidimus. Dabar, anot jo, nagrinėjamas klausimas dėl itin staigių taršos leidimų kainų pokyčių – gavus teisininkų išvadas ir bus priimtas galutinis sprendimas, ar kreiptis į prokurorus.

Kaip yra rašiusi žiniasklaida, jeigu dėl buvusios Vyriausybės valdymo metu iššvaistytų milijonų energetikos sektoriuje premjeras A.Butkevičius nuspręs kreiptis į prokurorus, jiems gali tekti tirti ir socialdemokratų vedlio žmonos veiklą.

Apie tai pirmadienį prakalbęs buvusiai Vyriausybei vadovavęs A.Kubilius pareiškė, kad A.Butkevičius prokurorų turėtų klausti, ar už Lietuvos elektrinės patirtus nuostolius nėra atsakinga ir Janina Butkevičienė, kuri, konservatorių vedlio žiniomis, iki 2010 metų balandžio pabaigos buvo įmonės Stebėtojų tarybos narė.

Buvęs Vyriausybės vadovas svarstė, kad jeigu A.Butkevičius norės aiškintis, ar 2010–2012 Elektrėnų įmonės vadovybė nepadarė klaidų, kurios galėjo lemti įmonės nuostolius, jis turės prašyti prokurorų aiškintis, ar tokių klaidų nepadarė socialdemokratai Rolandas Jankauskas, taip pat Pranas Noreika, dirbęs įmonės vadovu iki 2010 metų.

Valdantieji, remdamiesi Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos atlikto audito išvadomis, apkaltino ankstesnę Vyriausybę, kad jos valdymo metu trys šalies energetikos įmonės iššvaistė 400 mln. litų.

Susipažinusi su šiomis išvadomis Seimo Energetikos komisija konstatavo, jog 2010–2012 metais buvo padaryta daug sprendimų, dėl kurių brango elektra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.