Dešinieji Seime aptiko žaliąjį žmogeliuką

Pasaulio pabaiga: konservatoriai su skandalingai pagarsėjusiais rusų žaliaisiais žmogeliukais palygino saviškę, ir ne bet ką, o buvusią tremtinę Vidą Mariją Čigriejienę.

V.M.Čigriejienė pasijuto įžeista.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.M.Čigriejienė pasijuto įžeista.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas")

Dec 11, 2014, 2:35 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:02 AM

Žaliąją žmogeliukę Seimo konservatorių frakcijoje aptiko viena aktyviausių kovotojų su Rusijos grėsme buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė. Savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ politikė paskelbė, kad tai – V.M.Čigriejienė, nes ji vienintelė iš dešiniųjų frakcijos balsavo už kitų metų valstybės biudžetą.

„Stebiuosi, kaip žmonės sugeba Kaune būti konservatoriumi, o Seime – socialdemokratu ir geriausiu jų draugu.

Jei socdemai labiau prie širdies – keliai atviri. Tik kad socdemų Kaune nerenka, todėl ir gyvena kai kas su partija lyg konclageryje“, – išrėžė R.Juknevičienė. (Beje, V.M.Čigriejienė nėra įstojusi į Konservatorių partiją, bet priklauso jos frakcijai. – Red.)

Po tokių kolegės pareiškimų V.M.Čigriejienė išties buvo pasukusi į socialdemokratų stovyklą, tačiau tik trumpam ir tik tam, kad pasiguostų, kaip ją išvadino viena dešiniųjų lyderių.

Tuo metu kai kurie konservatoriai tvirtino, kad vien žodine pyla V.M.Čigriejienei jos balsavimas už biudžetą nesibaigs – esą frakcijos etikos sargai jau yra sukaupę pakankamai daug duomenų apie įvairius jos balsavimus valdančiųjų naudai.

Bendražygiai įtaria, kad ši politikė glaudžiausius ryšius iš valdančiųjų palaiko ne su socialdemokratais, o su Darbo partija ir pirmiausia – jos dvasiniu vadovu Viktoru Uspaskichu.

Tai esą įrodo ir tai, kad Seimo narės duktė darė karjerą „darbiečių“ kontroliuojamos Žemės ūkio ministerijos sistemoje.

Pati V.M.Čigriejienė kolegės žodžius komentavo piktai ir sakė nė neketinanti klausytis R.Juknevičienės raginimų uždaryti frakcijos duris iš kitos pusės: „Blogai vertinu tokius pareiškimus.  Jie mane, tremtinę, žeidžia. Ir aš ją visaip galiu išvadinti.“

Politikė tvirtino, kad visada balsuoja pagal frakcijos poziciją ir esanti ištikima jai.

Tačiau „Lietuvos ryto“ paklausta, kodėl balsavo už biudžetą, Seimo narė atrėžė kaip tikra valdančioji: „O jūs norite valstybėje nestabilumo?

Taip, opozicija visada balsuoja prieš, tačiau dabar viskas, ko reikia, vykdoma. Net krašto apsaugos biudžetas didėja, o R.Juknevičienės laikais buvo mažinamas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.