Žaibiška karjera nustebino net pačią valdininkę

Vos pusantrų metų dirbusi Nacionalinėje žemės tarnyboje (NŽT) jauna kaunietė Daiva Gineikaitė laimėjo konkursą vadovauti šiai įtakingai įstaigai. Kaip jai tai pavyko?

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

2014-12-11 08:51, atnaujinta 2018-01-19 11:27

NŽT Kauno skyriaus vedėja dirbanti 33 metų D.Gineikaitė lemiamame konkurso etape įveikė keturis konkurentus ir taps tarnybos direktore gavus specialiųjų tarnybų pažymas dėl jos patikimumo.

„Maloniai nustebau sužinojusi konkurso rezultatus“, – „Lietuvos rytui“ tvirtino D.Gineikaitė, kuriai teks rūpintis visa valstybei priklausančia žeme.

Vos paskelbus NŽT vadovo konkursą, „darbietės“ Virginijos Baltraitienės vadovaujamoje Žemės ūkio ministerijoje kalbėta, kad šis svarbus postas atiteks Darbo partijos atstovui Arvydui Sabockiui. Bet paskutinę akimirką jo kandidatūra buvo atmesta, mat šį „darbietį“ persekioja balsų pirkimo skandalo šešėliai.

2012-ųjų rudenį vykusių Seimo rinkimų metu keliose Vilniaus-Trakų rinkimų apygardos apylinkėse buvo rasti lapeliai, kuriuose nurodyta reitinguoti A.Sabockį dar keturiems jo bendražygiams.

D.Gineikaitė tikino šiuo metu nepriklausanti jokiai partijai. Tiesa, Darbo partijos bilietą ji turėjo, tačiau esą tik kelis mėnesius talkino „darbiečiams“ per Seimo rinkimus.

„Norėjau iš vidaus pamatyti, kaip vyksta rinkimai, o noro dalyvauti aktyvioje politinėje veikloje niekada neturėjau“, – aiškino kaunietė.

Vis dėlto Žemės ūkio ministerijos koridoriuose aptarinėjamas D.Gineikaitės globėjas – sėkmingai kopti karjeros laiptais jaunai moteriai esą padeda buvęs viceministras, aktyvus „darbietis“ iš Kauno Rytis Šatkauskas. Bet jis buvo priverstas palikti šį postą, kai pateko į juodąjį viceministrų sąrašą.

D.Gineikaitė neneigė pažįstanti buvusį viceministrą, nes jai dirbant Kauno savivaldybėje šis „darbietis“ buvo miesto tarybos narys. „Tada pažinojau visus tarybos narius, priklausančius įvairioms partijoms. Negaliu paaiškinti, kodėl buvau artimiau susieta būtent su R.Šatkausku.“

Beje, šiai valdininkei dirbant Kauno savivaldybės Teisės skyriuje ji buvo vadinama viena žaviausių savivaldybės moterų, kuri priverčia atsisukti kiekvieną vyrą.

Pribloškė uolumas

* D.Gineikaitei vadovaujant NŽT Kauno skyriui vienas jos sprendimas pribloškė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) vadovybę.

* Valdininkė šiemet birželį pasirašė įsakymą nutraukti VDU neribotam laikui išnuomoto žemės sklypo A.Gustaičio gatvėje sutartį.

* VDU vadovybė kreipėsi į teismą dėl D.Gineikaitės sprendimo ir paprašė vykstant ginčui pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones, bet paaiškėjo, kad žemėtvarkininkai nuosavybės teises į sklypą jau atkūrė privatiems asmenims.

* Vienai JAV gyvenančiai moteriai nuosavybė į sklypą buvo atkurta tą pačią dieną, kai Nekilnojamojo turto registre buvo išregistruota ankstesnė sklypo panaudos sutartis.

* Maža to, keli Kauno verslininkai dar pernai buvo sudarę preliminariąsias sklypo pirkimo ir pardavimo sutartis su būsimaisiais sklypo savininkais.

* D.Gineikaitė aiškino, kad visos procedūros dėl minėto sklypo buvo atliktos teisėtai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.