A. Butkevičiaus žmoną palietęs A. Kubilius gavo grąžos

Jau ne pirmąkart viešai be ceremonijų apsižodžiuojantys Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius ir buvęs premjeras Andrius Kubilius vėl kibo vienas kitam į atlapus.

Viešai susikibę politiniai priešininkai A.Butkevičius (nuotr. kairėje) ir A.Kubilius patarė vienas kitam verčiau patylėti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Viešai susikibę politiniai priešininkai A.Butkevičius (nuotr. kairėje) ir A.Kubilius patarė vienas kitam verčiau patylėti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

Dec 12, 2014, 7:25 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:08 AM

Prieš kelias dienas dėl žmonos Janinos Butkevičienės užsipultas premjeras ketvirtadienį atsikirto, kad opozicijos lyderis geriau rūpintųsi savo uošvės reikalais.

Vyriausybės vadovas A.Kubiliaus giminę prisiminė išgirdęs jo pasvarstymus, kad prokurorai turėtų domėtis ir J.Butkevičienės atsakomybe dėl Lietuvos elektrinės pinigų, panaudotų ne pagal paskirtį.

Iki 2010 metų pavasario dabartinio premjero žmona šioje įmonėje buvo stebėtojų tarybos narė, todėl, konservatorių vedlio nuomone, taip pat turėtų prisiimti atsakomybę, jei iš tiesų buvo iššvaistyti pinigai, dėl ko A.Butkevičius pagrasino kreiptis į prokuratūrą.

Apie tokius ketinimus premjeras prakalbo paskelbus skandalingas Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos išvadas apie buvusios valdžios kontroliuojamame energetikos sektoriuje galimai iššvaistytus 400 milijonų litų.

A.Kubilius gynėsi puldamas

Dešiniųjų valdžiai mestus kaltinimus buvęs premjeras atmetė kaip nepagrįstus, absurdiškus ir net juokingus. A.Kubilius įžvelgė, kad nebaigto audito duomenimis gali būti manipuliuojama tyčia.

Anot politiko, ataskaitą paviešinęs Darbo partijai priklausantis Seimo Energetikos komisijos pirmininkas Kęstutis Daukšys galbūt neatsitiktinai siekia taip apginti kadenciją baigusios Dianos Korsakaitės vadovautos komisijos mundurą – joje šių metų kovą buvo įdarbinta „darbiečio“ žmonos sesuo.

Ta pačia proga A.Kubilius prisiminė ir dabartinio premjero žmoną J.Butkevičienę, kuri priklausė vienos nuostolingai dirbusių energetikos įmonių stebėtojų tarybai.

„Šį kartą propagandinė ataka prieš konservatorius ir mūsų vykdytas energetikos pertvarkas buvo taip prastai parengta, kad premjero pažadas kreiptis į prokurorus jam pačiam labai greitai gali pasirodyti ypač klaidingas“, – kairiųjų vadovui įgėlė ekspremjeras, priminęs liaudies išmintį, kad į kitam iškastą duobę gali ir pats įkristi.

Pasiūlė rūpintis uošve

Konservatorių lyderio kontratakos sulaukęs socialdemokratų vadovas neliko skolingas.

„Man kuo toliau, tuo liūdniau darosi klausytis pono A.Kubiliaus žodžių. Mes visada kreipiamės į Generalinę prokuratūrą arba teisėsaugos institucijas, jeigu matome pažeidimų.

Dabar dėl mano žmonos – labai keista, kad A.Kubilius yra tuo labai susirūpinęs, geriau jis pasirūpintų savo uošve – kur plaukia tam tikrų fondų pinigėliai, neaišku, kur jie.

Mano žmona 2009 metais buvo atleista iš Energetikos ministerijos, prieš tai ji yra dirbusi Lietuvos elektrinės stebėtojų taryboje.

Bet energetikos ministras ponas Arvydas Sekmokas, keistokas žmogus, mano vertinimu, pamiršo išbraukti ją iš stebėtojų sąrašo – ji ten buvo tikriausiai iki 2010 metų pabaigos, neapsižiūrėjus, kad ji jau seniai nebedirba Energetikos ministerijoje. Ji nedalyvavo nė viename posėdyje, nė į vieną posėdį nebuvo pakviesta“, – ketvirtadienį Žinių radijui kalbėjo A.Butkevičius.

Premjeras pridūrė, kad A.Kubiliaus demagogija ir toks nekultūringas elgesys šokiruoja ir kuo toliau, tuo labiau parodo jo žemą kompetenciją.

Teko aiškintis ne kartą

A.Kubiliaus uošvės Elenos Žaidienės machinacijos su nekilnojamuoju turtu sostinėje šiam politikui primenamos jau ne pirmą kartą. Tai darė ir jo politiniai oponentai, ir saviškiai.

E.Žaidienės vadovaujamai Lietuvos katalikų mokytojų sąjungai buvo perduotas milžiniškas buvusio vienuolyno kompleksas Augustijonų gatvėje.

Ten turėjo įsikurti katalikiška mokykla, bet veltui gautus pastatus imta pardavinėti net nelaukus, kol bus išspręsti nuosavybės grąžinimo religinei bendruomenei klausimai.

Dėl šių sandorių į prokurorus kreipėsi patys konservatoriai. Pareigūnai ne tik areštavo sąjungos sąskaitas banke. Teismo sprendimu E.Žaidienė neteko dešimčių milijonų litų vertės pastatų ir dar buvo įpareigota atlyginti padarytą žalą – milijoną litų.

A.Kubiliaus tikinimai, kad jis nesusijęs su šiais reikalais, politinių oponentų neįtikino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.