Baigėsi pirmosios greitojo reagavimo pajėgų pratybos

Gruodžio 11 d. baigėsi dvi paras trukusios intensyvios Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų I-ojo bataliono grupės pratybos „Aršus vilkas 2014-1“. Šių pratybų pagrindinis tikslas buvo per nustatytą laiką į Brigados generolo Kazio Veverskio poligoną (Kazlų Rūda) sutelkti visus naujai suformuotai kovinei grupei priskirtus karinius vienetus ir vykdyti kitas mokomąsias užduotis, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Baigėsi pirmosios Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų kovinės grupės pratybos.<br>Vyr.eil. M.Tamoliūno ir eil. P.Čilinsko nuotr.
Baigėsi pirmosios Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų kovinės grupės pratybos.<br>Vyr.eil. M.Tamoliūno ir eil. P.Čilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-12 16:18, atnaujinta 2018-01-19 07:49

„Greitojo reagavimo pajėgų I-ąjai bataliono grupės kariai įvykdė visas numatytas užduotis, o pačios pratybos buvo labai naudingos tuo, kad anksčiau kartu nedirbę padalinai galėjo suvienodinti savo taktines procedūras, taip pat įvertinti vieni kitų kovinius pajėgumus“, – po pratybų sakė Algirdo bataliono vadas majoras Mindaugas Petkevičius.

Pasak bataliono vado, kovinei grupei priskirti skirtingi kariniai vienetai išlaikė aukštą kovinę parengtį, taip pat išsiaiškino galimus logistinius iššūkius persidislokavimo metu.

Pratybų metu kovinei grupei iš įvairių Lietuvos vietų priskirti daliniai su ratine ir vikšrine karine technika skirtingais maršrutais ir nedidelėmis grupėmis judėjo į poligoną Kazlų Rūdoje. Apie kariuomenės vienetų judėjimą šalies keliais valstybinės institucijos buvo informuotos iš anksto, o karinių kolonų ir eismo saugumą užtikrino Lietuvos kariuomenės Karo policija.

Susitelkimo rajone kariai vykdė rutinines procedūras užtikrindami pajėgų apsaugą ir logistinį aprūpinimą, atliko įvairiais žvalgybines užduotis, štabas ir padalinių valdymo grupės planavo užduotis ir operacijas.

Po pratybų, atgal į nuolatinės dislokacijos vietas grįždami kariniai vienetai taip pat surengė karinės technikos ir ginkluotės parodas Kazlų Rūdos pagrindinėje mokykloje ir Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijoje.

Nuo lapkričio 1 d. pradėjusios funkcionuoti Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgos yra pasirengusios reaguoti į įvairaus tipo grėsmes nacionaliniam saugumui. Jas sudaro dvi bataliono dydžio kovinės grupės, suformuotos iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų ir Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionų, taip pat Karinių oro ir Specialiųjų operacijų pajėgų, Karo policijos, artilerijos, logistinės ir medicinos paramos vienetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.