Gitarą į samtį iškeitęs Virgis Stakėnas talkino maltiečiams

„Šiandiena groju samčiu ir sriubos lėkštėmis“, – juokavo penktadienį vakare Šiauliuose „Maltiečių sriubos“ akciją vykdantiems savanoriams talkinęs dainininkas Virgis Stakėnas.

Prie laisvalaikio ir prekybos centro “Saulės miestas” kariškių pastatytoje palapinėje sriubą pilstė ir V.Stakėnas.<br>R.Vitkaus nuotr.
Prie laisvalaikio ir prekybos centro “Saulės miestas” kariškių pastatytoje palapinėje sriubą pilstė ir V.Stakėnas.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-12-12 18:13, atnaujinta 2018-01-19 07:37

Prie laisvalaikio ir prekybos centro „Saulės miestas“ kariškių pastatytoje palapinėje sriubą pilsčiusiam V.Stakėnui padėjo ir Šiaulių vicemerė Danguolė Martinkienė bei Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos žurnalistė Lidija Jankauskienė.

Per vakarą Šiauliuose buvo išpilstyta 120 litrų sriubos, kurią išvirė Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos VI rinktinės savanoriai.

Maltiečių sriuba, už kurią paaukoti pinigai bus skirti vienišų senolių maitinimui, šiemet paskanavo per 300 šiauliečių.

„Maltiečių sriubos“ akcija penktadienio popietę Šiauliuose prasidėjo jaunųjų atlikėjų koncertu.

Laisvalaikio ir prekybos centre „Saulės miestas“ koncertavo „Lauros studijos“ jaunieji atlikėjai, Šiaulių S.Sondeckio menų gimnazijos akordeonistų ansamblis.

Kol vyko koncertas, po „Saulės miestą“ vaikštinėję jaunieji savanoriai iš Medelyno progimnazijos ir S.Šalkauskio gimnazijos siūlė įsigyti kalėdinių eglutės žaisliukų su Maltos kryžiumi ir tuo pačiu paaukoti vienišiems skurstantiems seneliams.

Viena šios akcijos organizatorių, Maltos odino pagalbos tarnybos savanorė Bronė Vainauskienė sakė, kad šiemetinės maltiečių akcijos Šiauliuose devizas – prisidedu prie maltiečių kuo galiu: lėšomis, laiku, arba savo talentu.

Maltiečių sriubos“ akciją Šiauliuose padėjo surengti ir aukas rinko per 70 savanorių.

Trečiadienį akcijos organizatorių pakviesti Šiaulių S.Sondeckio menų gimnazijos mokiniai kalėdiniais eglutės žaisliukais su Maltos kryžiumi papuošė vieną Šiaulių pėsčiųjų bulvare pastatytą eglutę.

O ketvirtadienį Maltos ordino rengiamoje akcijoje dalyvavo „Šiaulių“ krepšinio komandos žaidėjai ir treneriai, kurie paaukojo pinigų. Dalyvauti „Maltiečių sriubos“ akcijoje penktadienį „Šiaulių“ krepšininkai negalėjo dėl tądien vykstančių rungtynių.

„Ačiū, kad mus pakvietėte. Manau, kad kiekvienas privalome padėti vyresniems“, – akcijos organizatoriams už kvietimą prisidėti prie „Maltiečių sriubos“ akcijos padėkojo „Šiaulių“ ekipos treneris Gediminas Petrauskas.

„Maltiečių sriubos“ akcija vykdoma, norint surinkti lėšų projektams, kuriais siekiama padėti žemiau skurdo ribos gyvenantiems seneliams.

Už akcijos metu surinktas lėšas Maltos ordino pagalbos tarnyba nupirks kalėdinius lauknešėlius sergantiems, vienišiems ir skurdžiai gyvenantiems seneliams, o savanoriai juos išdalins iki Šv. Kalėdų.

Šiuo metu maltiečiai globoja apie 2000 garbaus amžiaus žmonių 29-iuose Lietuvos miestuose.

Akcijos savanoriai apsilankys 30 Lietuvos miestų ir miestelių.

Maltos ordino pagalbos tarnyba įsikūrė 1991 metais. Šiuo metu maltiečiai Lietuvoje vienija daugiau kaip 900 savanorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.