J. Bernatonis tikisi JAV teisinės pagalbos CŽV kalėjimo byloje

Teisingumo ministras Juozas

Pasak J.Bernatonio, teiginiai apie CŽV kalėjimą Lietuvoje kol kas yra tik spėliojimai.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Pasak J.Bernatonio, teiginiai apie CŽV kalėjimą Lietuvoje kol kas yra tik spėliojimai.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-12-12 10:07, atnaujinta 2018-01-19 08:59

„Taip, žinoma, jokių problemų mes bendradarbiaudami su JAV institucijomis neturėjome, tiek, kiek yra apibrėžta mūsų susitarimuose“, - BNS penktadienį sakė ministras, paklaustas, ar tikėtinas JAV bendradarbiavimas šiuo atveju.

Lietuvos prokurorai šią savaitę pranešė, kad prašys JAV perduoti visą Senato ataskaitą apie CŽV vykdytus įtariamųjų terorizmu tardymus, kurie kai kuriais atvejais prilygo kankinimui.

Paviešintoje cenzūruotoje ataskaitos dalyje konkrečios valstybės, kuriose veikė slapti tardymo centrai, neminimos, bet žmogaus teisių gynėjai teigia, kad Antaviliuose netoli Vilniaus turbūt buvo įkurtas „violetiniu“ dokumente vadinamas sulaikymo centras, veikęs 2005-2006 metais.

Pasak J.Bernatonio, teiginiai apie CŽV kalėjimą Lietuvoje kol kas yra tik spėliojimai.

„Toje paskelbtoje medžiagoje Lietuva niekur nėra paminėta, kol kas tai tik tam tikri svarstymai, spėliojimai“, - BNS sakė teisingumo ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.