Mantas Adomėnas kirto konservatorių vadovybei

Kaltinimus vadina absurdiškais

M.Adomėnas: „TS-LKD reikia apsivalymo ir atsinaujinimo.“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Adomėnas: „TS-LKD reikia apsivalymo ir atsinaujinimo.“<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 12, 2014, 12:09 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:29 AM

Kaltinimus vadina absurdiškais

„Aš kreipsiuosi į teismą, sieksiu, kad kaltieji dėl šito šmeižto būtų ištraukti į dienos šviesą ir nubausti, nes tai yra visiškas kriminalinis užribis“, - sakė jis penktadienį spaudos konferencijoje Seime.

Jam adresuotus kaltinimus politikas vadina absurdiškais. „Mūsų partijoje švaistomasi absurdiškais kaltinimais. Mano tikslas - ne gilinti susipriešinimą, bet padaryti viską, kas įmanoma, atkurti partijos prestižui, nes tokie kaltinimai, mesti vienam asmeniui, krinta visai partijai ir griauna pasitikėjimą ja“, - sakė politikas.

Neigiantis kaltinimus dėl esą neskaidraus lėšų panaudojimo M.Adomėnas kviečia atlikti auditą.

„Kviečiu atlikti lėšų auditą, kad nebūtų švaistomasi tokiais kaltinimais, arba paskelbti oficialų partijos paneigimą. Kviečiu partijos pirmininką Andrių Kubilių suvaldyti šitą situaciją ir nutraukti nutekinimų, intrigų ir vidinės kovos kultūrą, kuri suvešėjo ir tapo nesuvaldoma“, - teigė M.Adomėnas.

Siūlo partijai apsivalyti

TS-LKD vykstančius procesus jis pavadino kriminaliniu užribiu ir ragino partiją apsivalyti.

„Man atrodo, kad mūsų partijoje reikia apsivalymo ir atsinaujinimo, kai prasideda tokie savidestrukcijos procesai. Kai prieš svarbiausius kelerių metų rinkimus nesugebama išeiti iš vidinių santykių aiškinimosi ir naudojamos šmeižto priemonės, tai krizės ženklas, ir tai yra labai rimtas pagrindas susimąstyti, kokia politinė ateitis mūsų laukia“, - penktadienį per spaudos konferenciją Seime sakė M.Adomėnas.

Sujudo dėl finansų

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vykdomoji sekretorė Monika Navickienė teigia, kad viešumoje pasirodžiusi informacija apie partijos Vilniaus skyrių sueigos finansus - yra tik gandai ir pamąstymai, mažai ką turintys bendro su tikrove.

„Dėl partijos Vilniaus finansų nematome jokio pagrindo kelti diskusijų. Vyksta nuolatinis sueigos darbas, pasirengimas savivaldos rinkimams, finansai naudojami, mūsų žiniomis, tvarkingai“, - sako M.Navickienė.

Todėl, jos teigimu, daugiau komentuoti nuogirdų, atgarsių ar sapnų nėra prasmės.

Žiniasklaidos duomenimis, konservatorių partijos viduje iškilo problemų dėl finansų. Pranešama, kad kai kurie partijos nariai susirūpinę, kodėl iš 230 tūkst. litų ižde esą liko tik maždaug 60 tūkst. litų. Šios problemos kontekste buvo minimas Vilniaus skyriaus sueigos pirmininkas M.Adomėnas, tačiau jis tvirtina, kad pinigai išleisti pagal paskirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.