„Lietuvos ryto“ skaitytojai – ir ištikimi, ir linksmi

Žingsnis po žingsnio „Lietuvos rytas“ artėja prie 25-mečio slenksčio. Prieš šią sukaktį dienraščio redakcija nutarė aplankyti bent dalį ištikimiausių skaitytojų. Beje, „Lietuvos rytą“ nuolat skaito šimtai tūkstančių.

„Lietuvos ryto“ TV žurnalistė D.Žeimytė aplankė ištikimų dienraščio skaitytojų panevėžiečių Lazdynų šeimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Lietuvos ryto“ TV žurnalistė D.Žeimytė aplankė ištikimų dienraščio skaitytojų panevėžiečių Lazdynų šeimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Urbonaitė ( „Lietuvos rytas“)

Dec 13, 2014, 8:45 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:00 AM

„Rinktis laikraštį – ne juokai: čia beveik tas pat, kaip dėl žmonos apsispręsti. Su Taisija gyvenu 65 metus, o „Lietuvos rytą“ prenumeruoju 25-erius. Viską darau tikslingai ir tvarkingai, nes esu baigęs karo mokslus“, – linksmai pasakojo panevėžietis 85 metų Vytautas Lazdynas.

Vyras pasigyrė, kad laikraštį skaito nuo pradžios iki galo, bet pradeda spręsdamas kryžiažodžius.

„Kryžiažodžiai lavina atmintį ir man labai patinka. Pastebėjau, kad juos mėgsta labai įvairių pomėgių ir amžiaus žmonės“, – kalbėjo V.Lazdynas.

Panevėžietis mėgsta straipsnius apie kultūrą ir kriminalinių įvykių aprašymus. Jam įdomios ir politikos temos, nes yra studijavęs ir politologiją.

„Kriminalinių įvykių traktuotė domina dar ir dėl to, kad ilgą laiką dirbau Vidaus reikalų ministerijos sistemoje“, – paaiškino V.Lazdynas.

„Lietuvos rytą“ prenumeruoja ir poros dukterys gydytoja Violeta ir dailės studijas baigusi Nijolė.

Išleido „Vestuvių rytą“

2000-aisiais, kai Taisija ir Vytautas Lazdynai šventė auksines vestuves, jų duktė Nijolė sugalvojo originalų būdą pasveikinti tėvus.

Leidyklą „Arka“ įkūrusi moteris „Lietuvos ryto“ pavyzdžiu išleido laikraštį „Vestuvių rytas“.

„Jame net skyrelių pavadinimai nusižiūrėti iš „Lietuvos ryto“ – yra ir „Laiko ženklai“, ir klasifikuoti skelbimai, ir antraščių stilistika išlaikyta. Pavyzdžiui, pagrindinis straipsnis buvo pavadintas „Panevėžį sudrebino Mendelsono maršas“, – linksmai pasakojo Nijolė.

N.Lazdynaitė pabrėžė, jog „Vestuvių rytas“ išskirtinis jau vien tuo, kad buvo išleistas tik vieną kartą.

„Tėvai „Lietuvos rytą“ taip mėgsta, kad kitaip pasirinkti ir nebuvo įmanoma“, – pridūrė Vilniuje gyvenanti moteris.

Tai – tradicijos dalis

„Esu ištikimas ir šiek tiek konservatyvus skaitytojas. Pradėjau nuo pirmojo „Lietuvos ryto“ numerio ir ketinu užsisakinėti ir toliau. Mes su žmona Asta iš ryto naujausias žinias perskaitome internete. Bet tame pačiame gyvena mūsų tėvai – jie internetu nesinaudoja.

Tačiau net ir tuo atveju, jeigu tėvams laikraščio nereikėtų, mes jį prenumeruotume, nes smagu skaityti popierinį leidinį, kai sėdi prie stalo ir lauki pietų. Laikraštis yra tradicijos dalis“, – kalbėjo 46 metų klaipėdietis verslininkas Haroldas Marcinkevičius.

„Kokius straipsnius skaitote pirmiausia?“ – pasiteiravome.

„Pradedu nuo sporto ir ekonomikos. Ypač man įdomu, jei rašoma apie Lietuvos ir Skandinavijos ekonominius ryšius. Galiu pasakyti ir ko nemėgstu: visai nedomina kriminalai.

Skaitau tik apie ekonominius nusikaltimus, o kas ką papjovė ar pervažiavo – tikrai ne“, – prisipažino klaipėdietis.

Patinka objektyvumas

Vilniečiai tarnautojai 39-erių Sigita Mačeikienė ir jos bendraamžis vyras Domas „Lietuvos rytą“ skaito 15 metų.

„Kodėl iš daugybės laikraščių, kurie buvo leidžiami prieš 15 metų, išsirinkote būtent „Lietuvos rytą?“ – paklausėme Sigitos.

„Kriterijai labai paprasti: objektyvumas, tinkamas informacijos pateikimas ir formatas. Jūsų laikraštis tai daro profesionaliai.

Manau, jis tiksliausiai pateikia informaciją apie tai, kas vyksta Lietuvoje“, – išvardijo Sigita.

„Lietuvos rytą“ šiuose namuose skaito net šeši žmonės – Sigitos tėvas Aleksandras, motina Onutė ir du paaugliai sūnūs.

Šia šeimą aplankęs „Lietuvos ryto“ žurnalistas Arnoldas Lukošius papasakojo, kad S.Mačeikienė yra puiki kinologė, gyvūnų mylėtoja, augina du šunis ir katę, važinėja į parodas, todėl labiausiai mėgsta skaityti apie gyvūnų globą ir priežiūrą, gamtą, ekologiją.

Dalijasi ir su kaimynais

„Lietuvos ryto“ televizijos laidų „Lietuva tiesiogiai“ ir „24/7“ vedėją Daivą Žeimytę į svečius priėmė panevėžiečių Dalios ir Adolfo Pranculių šeima. Ši šeima laikraštį „Lietuvos rytas“ prenumeruoja 25 metus.

„Ne tik mes prenumeruojame, bet ir mūsų sūnus 46 metų Audrius. Jis gyvena atskirame name, bet laikraščio skaityti nenustojo ir išsikėlęs iš mūsų iš karto užsisakė.

Mano vyras dirbo montuotoju ir statė Mažeikių naftos perdirbimo gamyklą.

Iki šiol negali atleisti konservatoriams, kad jie gamyklą pardavė taip pigiai.

Todėl jis „Lietuvos rytą“ pirmiausia pradeda skaityti nuo politikos ir ekonomikos – perskaito iki paskutinės eilutės“, – pasakojo D.Pranculienė.

Pati moteris labiausiai mėgsta „Lietuvos ryto“ žurnalą „Stilius“, jai įdomus ir „Gyvenimo būdas“: „Turiu draugių, gyvenančių soduose netoli miesto, ir Panevėžyje pažįstamą moterį, kurioms nunešu perskaitytą laikraštį.

Mūsų prenumeruojamą „Lietuvos rytą“ skaito ne tik mūsų šeima – tikrai daug daugiau žmonių. Laikraštis man yra vertybė: į konteinerį nekyla ranka išmesti.“

Išlydėdama D.Žeimytę, kuri panevėžiečiams nuvežė „Lietuvos ryto“ dovanas, D.Pranculienė prikrovė pačios virtų uogienių ir savo sodo obuolių.

Redakcijai – patarimas

„Lietuvos ryto“ televizijos žinių vedėjas Marius Jančius aplankė vilnietę ekonomistę 57-erių Aldoną Lazarevičienę, kuri „Lietuvos rytą“ prenumeruoja 25 metus.

„Kai tik pasirodė „Respublika“, buvau užsiprenumeravusi ir ją, bet netrukus atsisakiau, nes tame laikraštyje buvo per daug gandų lygio straipsnių.

„Lietuvos ryte“ gerokai daugiau išsamių analitinių tekstų. Be to, esu atkreipusi dėmesį, kad jūsų redakcija nebijo pripažinti, kai padaro klaidą.

Laikraštį skaityti pradedu nuo pirmojo puslapio, bet labiausiai mėgau priedą „Vartai“. Jis buvo profesionalus ir labai įdomus. Rekomenduočiau redakcijai jį atgaivinti“, – kalbėjo vilnietė.

Vertina enciklopedijas

Linksma, gausi ir gerai nusiteikusi kauniečių Eligijos ir Edmundo Milkevičių šeima „Lietuvos ryto“ žurnalistus vėlyvą vakarą pasitiko tarpduryje. Jie turi net keturis vaikus gražiais lietuviškais vardais: studentę Eitvydę, moksleivius Skomantą ir Ausmantę ir penkerių metų Vilintą.

45 metų Eligija – bibliotekininkė, 46 metų Edmundas – buvęs Priešgaisrinės priežiūros inspekcijos Raseinių poskyrio viršininkas.

Vyras prieš kelis mėnesius išėjo į pensiją, o bibliotekininkų pajamos – vienos mažiausių Lietuvoje, todėl jie ilgai suko galvą, kaip taupyti, bet „Lietuvos ryto“ iš šeimai svarbiausių poreikių neišmetė.

„Negaliu atsisakyti labai vertingų „Lietuvos ryto“ enciklopedijų, kurias dovanojate prenumeratoriams. Jas panaudojame vaikams lavinti, net pamokoms ruošti tinka – reikalingą informaciją surandame net greičiau nei internete“, – pasakojo E.Milkevičienė.

Šeimos nariai ėmė tas „Lietuvos ryto“ išleistas knygas vardyti: „Šalis ta Lietuva“, „Buvom. Esam. Būsim“, „Pajusk Lietuvą“, „Atradimai ir išradimai, kurie pakeitė pasaulį“, „Lietuvos garbės kodas“, „Lietuvių pasaulio istorijos“.

Nors visi šeimos nariai, išskyrus mažąją, naudojasi internetu, popierinio leidinio atsisakyti neketina.

„Didelis malonumas šeštadienio rytą atsisėsti su laikraščiu ir kavos puodeliu“, – paaiškino Eligija.

Vyras skaito vedamąjį, straipsnius apie politiką ir sportą, o žmona pradeda nuo „Stiliaus“ ir „Gyvenimo būdo“.

Lenktyniauja du aukštai

Kaunietė 57 metų Dalė Skrabulienė, paklausta, kiek metų skaito laikraštį, net nustebo: „Nuo pat pradžių – visada jį skaičiau ir mėgau. Daug kauniečių yra „Kauno dienos“ patriotai, bet visa mūsų šeima labiau vertina „Lietuvos rytą“. Jūsiškiame laikraštyje irgi daug rašoma apie Kauną.“

Moteris prisipažino, kad tarp dviejų namo aukštų vyksta lenktynės, kas pirmas iš pašto dėžutės pačiups laikraštį.

„Mano tėvas gyvena pirmajame aukšte, bet aš irgi nepasiduodu – dumiu žemyn, kad rytinę kavą galėčiau gerti su laikraščiu rankoje“, – juokėsi kaunietė.

Nors D.Skrabulienės profesija – statybų inžinierė, ji labiausiai vertina tekstus apie kultūrą. Šiuo metu ji mokykloje dėsto technologijas, bet mokiniams neretai pataria, kokią parodą aplankyti ar kokią knygą derėtų perskaityti.

O mokytojos vyras Gintaras pirmiausia skaito „Lietuvos ryto“ priedą „Rytai–Vakarai“.

Išsaugojo visus numerius

Šiaulietis Algimantas Jonaitis, gyvenantis miesto centre su dukterimi, yra ne tik ištikimas skaitytojas, bet ir kolekcininkas. Jis turi išsaugojęs visus „Lietuvos ryto“ žurnalo „TV antena“ numerius.

Atnešė tvarkingai surištus virvele ir surengė egzaminą: liepė pasakyti, kas buvo vaizduojama antrojo „TV antenos“ viršelio numeryje. Ėmėme spėlioti ir susimovėme.

„Simpatingas paršiukas“, – šypsodamasis priminė ponas Algimantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.