Vėžiu sergantiems vaikams „Smiltės“ moterys padovanojo šventę

Kelios dešimtys vėžiu sergančių vaikų iš visos Vakarų Lietuvos susirinko į Kalėdų eglutės šventę, kurią jiems tradiciškai surengė Klaipėdos apskrities „Lions“ moterų klubas „Smiltė“.

Vaikai šėlo, deklamavo eilėraščius ir gavo didžiulius dovanų maišus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Vaikai šėlo, deklamavo eilėraščius ir gavo didžiulius dovanų maišus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 14, 2014, 2:25 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 5:25 AM

Uostamiesčio „Ąžuolyno“ gimnazijos salėje ir vaikai, ir jų tėvai bent trumpam pamiršo savo bėdas. Mažieji su snieguole ir briedžiu leidosi į kelionę ieškoti Kalėdų senelio. Paskui jie šoko, šėlo, skaitė eilėraščius, buvo apdovanoti didžiuliais maišais dovanų.

„Kasdien kelios dešimtys Lietuvos gyventojų, tarp jų ir vaikai, išgirsta kraupios ligos diagnozę. Mes, deja, nepajėgūs užkirsti kelio onkologinėms ligoms, bet stengiamės bent kiek padėti mažiesiems ligoniams“, – sakė klubo „Smiltė“ prezidentė Aida Raimonda Pečeliūnienė.

Klubo „Smiltė“ iniciatyva jau devynis kartus uostamiestyje vyko labdaros vakarai – meno kūrinių aukcionai „Sušildykime mažąsias širdeles“. Visi juose surinkti pinigai skiriami sergantiems vaikams. „Smiltės“ moterų rūpestį jau pajuto 65 šeimos, netrukus šį sąrašą papildys dar septynios.

Šįmet lapkričio pabaigoje vykusiame aukcione buvo paaukota 180 tūkst. Litų. Iš viso per aukcionus surinkta beveik vienas milijonas litų. Už juos vaikams perkami vaistai, kelialapiai į reabilitacijos įstaigas, kompiuteriai, drabužiai, remontuojami ligonių namai.

Prieš keletą metų „Smiltės“ moterys savo globotiniams surengė pirmąją Kalėdų eglutės šventę. Šįmet dar lapkritį vaikai ėmė skambinti ir klausinėti, kada bus eglutė. Šventinės popietės laukia ne tik vaikai.

„Čia galime bent trumpam pamiršti savo bėdas, pabendrauti su panašaus likimo žmonėmis, pasidalinti savo išgyvenimais“, – sakė leukemija sergančio vienuolikamečio Roko mama.

Du jos sūnūs ir viena dukra jau suaugę. Tėvų džiaugsmui, jie sveiki. Dabar visų šeimos narių šilumos ir meilės labiausiai reikia sergančiam Rokui. Jau dvejus metus jis su mama daug laiko praleidžia ligoninėse. Po chemoterapijos procedūrų 33 kilogramus svėręs vaikas sumenko beveik dvigubai, neturėjo jėgų vaikščioti. Dabar jis atsigavęs, porą valandų linksminosi su kitais vaikais.

Prieš septynerius metus klastinga liga užklupo ir Justiną. Per tą laiką ji su mama ilgus mėnesius gyvendavo ligoninėse. Vėžį pavyko įveikti, bet mergaitei teko pašalinti blužnį. Kad galėtų gyventi toliau, jai būtina atlikti kepenų transplantacijos operaciją.

Trylikametis Mindaugas pernai negalėjo dalyvauti „Smiltės“ kalėdinėje popietėje, nes tuo metu gulėjo ligoninėje, todėl šįmet džiaugėsi, kad po anksčiau atliktų chemoterapijos procedūrų dabar jaučiasi neblogai.

„Smiltės“ klubas prieš keletą metų finansiškai parėmė Martyną, sirgusį kraujo vėžiu. Paaugliui nepavyko atsilaikyti prieš šią ligą.

„Mūsų istorija – be laimingos pabaigos, tačiau aš puikiai suprantu, kiek daug tokiu sunkiu metu reiškia ne tik finansinė, bet dar labiau moralinė parama. Niekada nepamiršau „Smiltės“ moterų rūpesčio ir galvojau, kad reikia kaip nors už tai atsilyginti. Neseniai įkūriau grožio saloną, todėl pamaniau, kad čia galiu pakviesti apsilankyti panašaus likimo mamas. Tegul jos bent trumpam atitrūksta nuo sunkios savo pareigos, kad galėtų su naujomis jėgomis grįžti pas savo sergančius vaikus“. – sakė Neringa Stravinskaitė.

Kvietimai apsilankyti grožio salone burtų keliu atiteko dešimčiai vėžiu sergančius vaikus auginančių mamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.