Kalėdų traukinuku mėgaujasi ir Vilniaus senbuviai, ir svečiai

Vilniaus centre svečiai pasuka galvas – pro juos rieda ryškus, raudonas kalėdinis traukinukas. Viduje šypsosi vaikai. Langai net rasoja - keleivių netrūksta. Todėl tenka delnu vis pavalyti stiklą, kad geriau matytųsi pro šalį slenkantys Vilniaus pastatai, švytinčios vitrinos ir miegantys medžiai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-15 09:35, atnaujinta 2018-01-19 04:33

Kelionė trunka apie valandą. Bilietą parduoda vairuotojas. Kaina - 4 litai (1,16 euro). Vaikai iki 7 metų amžiaus kelione gali mėgautis nemokamai.

Ypač smagu riedėti vakare ir akimis sekti per Gedimino prospektą vingiuojančias šviesų linijas, mojuoti praeiviams - kuris nors būtinai jums atsakys šypsena.

Sostinės vežėjai traukinuką šiemet vėl išsinuomojo iš Vokietijos. Traukinuką į sostinę atgabeno net du vilkikai.

Jau kuris laikas Vilniaus vežėjai svarsto, kad neblogai būtų turėti ir tokį nuosavą traukinuką. Juk žmonės smagiai pasivažinėti neatsisakytų ne tik Kalėdų laikotarpiu, bet ir per kitas šventes ar muges. Suskaičiuota, kad pernai per Kalėdų laikotarpį kelione traukinuku pasidžiaugė daugiau negu 15 tūkst. žmonių.

Traukinukas šiemet vežios vilniečius ir svečius visa savaite ilgiau, nei praėjusiais metais – iki kitų metų sausio 11 d.

Traukinukas kursuoja kas 50 min. Maršruto pradžia - Rotušės aikštė, o pabaiga – Lukiškių aikštėje. Darbo dienomis jis rieda nuo 13 iki 21 val., o savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 11 val. iki 21 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.