Iš postų policijoje – į pataisos namus

Trys buvę policijos pareigūnai, apkaltinti piktnaudžiavimu tarnyba, sukčiavimu, melagingais pranešimais apie nusikalstamą veiklą, išklausė nuosprendį.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

2014-12-17 08:04, atnaujinta 2018-01-19 00:44

Klaipėdos apygardos teismo suolą daugiau kaip metus trynusiam buvusiam uostamiesčio Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus viršininkui 43 metų Edmundui Tautavičiui skirti vieni metai nelaisvės.

Jo bendrininkas, anksčiau Šilutės policijos komisariato kriminalistams vadovavęs 44 metų Artūras Rimkus, nuteistas kalėti pustrečių metų ir buvo suimtas teisme.

Toks teisėjo Remigijaus Preikšaičio sprendimas, regis, suglumino 20 metų vidaus reikalų sistemoje dirbusį A.Rimkų – jis į teismą atvyko visiškai nepasirengęs kelionei į kalinimo įstaigą.

Buvęs E.Tautavičiaus pavaldinys 33 metų Žilvinas Ukockis, kurio vaidmuo vykdant nusikaltimus buvo pripažintas kaip šalutinis, atsipirko 22 000 litų bauda.

Buvę pareigūnai kaltinti tuo, kad susiradę bendrininkų ir siekdami neteisėtai pasipelnyti apgavo draudimo bendrovę „Swedbank lizingas“ – melagingai pranešė apie Šilutėje iš A.Rimkaus neva pavogtą automobilį BMW X5.

Patikėję žiniomis apie šią nebūtą vagystę draudikai A.Rimkui už išperkamosios nuomos būdu įgytą automobilį BMW X5 sumokėjo daugiau kaip 29 tūkst. litų.

Panašiai pasielgė ir E.Tautavičius – melagingai pranešė apie tariamas savo paties ir draugės automobilių „Audi A6“ ir „Mercedes-Benz“ vagystes.

Nustatyta, kad A.Rimkui mulkinti draudikus padėjo E.Tautavičius, pasitelkęs į pagalbą savo pavaldinį Ž.Ukockį, kuris vykdė nurodymus ir slėpė viršininkų nusikaltimus.

Pareigūnų įveltas į nusikalstamą veiklą šilutiškis verslininkas Viktoras Murašovas, kuris neseniai mįslingai mirė miške, neva pagrobtą A.Rimkaus automobilį slėpė Kalnuvėnų kaime (Klaipėdos r.) esančiame angare.

Vėliau paaiškėjo, kad ten buvo laikoma ir daugiau tariamai pavogtų, policijos ieškomų automobilių. Tarp jų – ir E.Tautavičiaus „Audi A6“.

Suuodę, kad juos seka Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai, policininkai tarsi patyrę nusikaltėliai suskato naikinti įkalčių – V.Murašovui ir dar dviem vyrams liepta sudaužyti Kalnuvėnuose laikomų automobilių langus, pašalinti detalių numerius.

Išardytų automobilių dalys buvo laikomos laužyne – įmonės „Autodor“ aikštelėje.

Aferistai nespėjo atsikratyti visų įkalčių – STT pareigūnai sulaikė jų pagalbininkus, kraunančius detales į automobilį „Mercedes-Benz Sprinter“. Vyrai papasakojo, kas jiems liepė daužyti mašinas.

E.Tautavičius ir Ž.Ukockis dar susitiks teisme, kai ten bus nagrinėjama kita su vogtais automobiliais, gabentais į tą pačią „Autodor“ aikštelę, susijusi byla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.