Žemaičių parama jau pasiekė Ukrainą

VšĮ Telšių apskrities verslo inkubatoriaus patalpose keletą mėnesių kaupti ir saugoti daiktai sukrauti į ukrainiečio mikroautobusą, kuriam teko įveikti apie 1300 km pirmyn ir atgal. Šiomis dienomis Telšių miesto ir rajono gyventojų, politikų, verslininkų paaukota parama jau pasiekė tuos, kuriems pagalbos šiuo metu reikia labiausiai.

Ukrainiečiai gaus lietuvių paramą.<br>G.Akavickienės nuotr.
Ukrainiečiai gaus lietuvių paramą.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Dec 17, 2014, 4:12 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:33 PM

Humanitarinė pagalba iš Telšių   Savo krašte gerai žinomas kaip filantropas, labdaros organizacijos direktorius Jevhenijus Jaryna iš Vynohradivo miesto dėkojo telšiškiams, prisidėjusiems prie kitų Lietuvos ir užsienio šalių gyventojų iniciatyvos ir surinkusiems humanitarinę pagalbą krizės ištiktiems Ukrainos gyventojams.   Į dėžes supakuotos medicininės priemonės, rūbai, žaislai, patalynė, sauskelnės ir kiti reikalingiausi daiktai.   „Žemaičių paaukota parama pasieks vaikų ir senelių globos namų gyventojus, ligonius, daugiavaikes šeimas“, – pažadėjo J.Jaryna.

Padeda verslininkas ir filantropas   J.Jaryna teigė daugelį metų užsiimantis labdaringa veikla. Su žmona keturis vaikus, kurių jauniausiam – septyneri metai, auginantis ukrainietis dalį įmonės pelno kasmet skiria labdarai.   Savo uždirbtus pinigus su vargšais besidalijantis verslininkas tėvų neturinčius vaikus nuvežė į Bulgariją, kad jie pamatytų jūrą, tačiau didžiausias jo nuopelnas – nuolatinė parama kaimo mokykloms, vaikų ir senelių globos namams, medicinos įstaigoms ir kt.   Sėkmės lydimas verslininkas ir filantropas Ukrainoje apdovanotas medaliais, ordinais už jau 20 metų produktyviai dirbančią įmonę bei labdaringą veiklą.  

Kaip papasakojo J.Jaryna, jis remia ir už Ukrainą galvą padėti pasirengusius karius. „Darbuotojo sūnus tarnauja Donecke, jis snaiperis, tad mano įmonė vaikiną ne tik aprengė nuo galvos iki kojų, bet ir aprūpino viskuo, ko gali prireikti“, – tvirtino jis. Nešė tvarkingus drabužėlius ir žaislus

Žemaičių bendruomenės fondo direktorė Virginija Jasevičienė papasakojo, kad Ukrainos visuomeninės organizacijos pateikė tikslų sąrašą reikalingiausių daiktų, kurių stinga jų žmonėms. Tai šilti drabužiai (megztukai, liemenės, striukės, kepurės, šalikai, pirštinės, kojinės, žieminiai batai), šiltos antklodės, miegmaišiai, konservuoti maisto produktai, sauskelnės suaugusiesiems ir vaikams.   Į kvietimą dalyvauti paramos akcijoje aktyviai įsitraukė Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos (direktorius Robertas Ežerskis) ir Telšių „Atžalyno“ pagrindinės mokyklos (direktorius Vytautas Vaitkus) bendruomenės. Moksleivių ir mokytojų suneštus drabužius, žaislus į dėžes pakavusi V.Jasevičienė pasidžiaugė, kad vaikai savo nenaudojamus rūbus, žaislus sunešė tvarkingus ir švarius.   Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos direktorius R.Ežerskis minėjo, kad gimnazijoje nuolat organizuojamos įvairios gerumo akcijos, tad į šį pagalbos prašymą bendruomenė atsiliepė su didžiuliu entuziazmu, taip išreikšdama savo solidarumą su kenčiančiaisiais Ukrainoje.   Akcijos tikslas – surinkti reikalingų daiktų ir lėšų, kad būtų galima padėti sunkiai besiverčiantiems ukrainiečiams pragyventi žiemą. Organizatoriai rūpinosi, kad į akciją įsitrauktų valstybinių ir verslo institucijų žmonės.   Krizės ištiktus ukrainiečius parėmė ir vaikai, ir senjorai. Štai 74 metų Janina Viktoravičienė, gyvenanti Telšių rajono Luokės seniūnijoje, su nerimu seka naujienas iš Ukrainos, o išgirdusi apie akciją plačiai atvėrė savo spintos duris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.