Ministrė sustabdė 12 mln. litų vertės maisto pirkimo konkursą

Žemės ūkio ministrė sustabdė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 18, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 10:13 PM

Suabejojusi konkurso skaidrumu V.Baltraitienė kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT), prašydama išaiškinti, ar teisėtai keliami itin aukšti kokybės reikalavimai miltams. Jeigu tarnyba patvirtins, kad tiekėjams sudarytos išskirtinės sąlygos, leidžiančios nepagrįstai kelti kainą, liepą paskelbtas konkursas bus nutrauktas ir skelbiamas naujas, pranešė Žemės ūkio ministerija.

V.Baltraitienė BNS sakė, jog atplėšus vokus paaiškėjo, kad miltus norėjo tiekti vienas tiekėjas, tačiau ji kol kas neatskleidė jo pavadinimo.

„Buvo atplėšti vokai ir buvo šešios pozicijos, penkias patvirtinome, o dėl miltų kilo neaiškumų, nes labai aukšti kokybės reikalavimai. Aš tokių miltų parduotuvėje nerandu“, – tvirtino V.Baltraitienė.

Anot jos, skurstantys Lietuvos žmonės gaus maisto produktus kaip ir praėjusiais metais, tačiau pirkti miltų tokiomis sąlygomis negalima.

„Darysime auditą ir žiūrėsime, bet konkurso sąlygos jau buvo 2012 metais, ir jomis vadovaujantis Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vadovybė paėmė ir turbūt aklai paleido tą patį. Visi kiti produktai iki Kalėdų bus pradėti dalinti“, - BNS kalbėjo ministrė.

Pasak Žemės ūkio ministerijos pranešimo, paaiškėjo, kad norima pirkti itin brangius miltus - po 2,4 lito už kilogramą, nors dar pavasarį, kai vyko toks pat konkursas, jų kaina buvo 1,7 lito, todėl būtų nupirkta net 400 tonų mažiau šių produktų. Pagal konkurso reikalavimus, miltuose turėjo būti net 15 proc. baltymų, kai įprastas kiekis yra 11 proc.

„Išskirtinis kriterijus sukėlė abejonių, kad kaina yra nepagrįstai pakelta, todėl ministerija kreipėsi į VPT dėl patikrinimo ir išaiškinimo“, - rašoma pranešime.

Ministerija ketina atlikti konkursą skelbusios Lietuvos žemės ūkio maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros auditą.

Lietuva nuo 2006 metų dalyvauja programoje ir dalija maistą nepasiturintiems- jiems dalijami maisto daviniai, kuriuose yra aliejaus, mėsos konservų ir gaminių, cukraus, kondensuoto pieno, tešlos gaminių, miltų ir įvairių rūšių košių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.