A. Kubilius: „Rublio katastrofa V. Putino mąstymo nepakeitė“

Rusijos prezidento Vladimiro Putino surengta spaudos konferencija, kurios metu jis kelias valandas atsakinėjo į vietinių ir užsienio žurnalistų klausimus tapo viena pagrindinių spaudos diskusijos temų.

Anot A.Kubiliaus, Vakarų strategija, kaip suvaldyti Rusijos agresyvumą, duoda rezultatų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anot A.Kubiliaus, Vakarų strategija, kaip suvaldyti Rusijos agresyvumą, duoda rezultatų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2014, 8:29 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:45 PM

„Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ dalyvavęs Andrius Kubilius teigė taip pat stebėjęs dalį šios konferencijos ir paprašytas įvertinti, kokį įspūdį ji jam palikusi, sakė: „Nieko naujo. V. Putinas bando demonstruoti, kad nieko nesibaimina ir nieko nebijo, o į visus klausimus gali atsakyti. Atsakymai parodė kad niekas nesikeis, net ir rublio katastrofa nepakeis jo mąstymo. Dėl Rusijos ekonomikos, anot jo, kalti Vakarai.

V. Putinas per daug nesikeis, jo valdžia ir toliau bus lydima tokių ekonominių bėdų, su kuriomis susiduriama. Kiek ilgai Rusijos elitas taikysis su situacija, kai per metus prarandama apie pusę pinigų vertės? Rusijoje visiems gyventojams rublis nuvertėjo apie 40 proc. ir tai dar ne pabaiga.“

Anot A.Kubiliaus, Vakarų strategija, kaip suvaldyti Rusijos agresyvumą, duoda rezultatų.

„Pavasarį daug kam atrodė, kad V.Putinas supergalingas, nes paėmė Krymą ir eina į Rytų Ukrainą, bet jau tada matėsi, kad tai lems didelius pralaimėjimus ir dideles ekonomines problemas. Panašu, kad ir toliau reikalai klostysis panašiai“, – sakė opozicijos lyderis ir priminė, kad tai tam tikras Rusijos istorijos etapas, kuris šiek tiek primena Sovietų Sąjungos griūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.