Po savaitės triūso - gardus pasveikinimas šiauliečiams

Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) kolektyvas originaliai pasveikino šiauliečius su artėjančiomis gražiausiomis metų šventėmis. Konditeriai iškepė pustrečio tūkstančio keksiukų ir juos sudėjo į vientisą kompoziciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Dec 19, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:55 PM

Nebe pirmo Lietuvos rekordo siekiantys ŠPRC konditeriai šią visą savaitę praleido prie orkaičių – iš viso iškepė net 2500 keksiukų.

Šiuos skanėstus dėl higienos reikalavimų dar reikėjo supakuoti, o galiausiai sudėti į specialų skydą. Pastarasis darbas pasirodė esąs sunkesnis nei manyta, tad sušilę konditeriai vėlavo užbaigti kompoziciją.

Iš baltų ir raudonų keksiukų sveikinimą padaryti sumanę pirmakursiai ir jų mokytojai sunaudojo 30 kg miltų, 26 kg cukraus, 320 kiaušinių, 23 litrus aliejaus, 10 kg mišinio keksams kepti, 30 kg cukrinės masės, 2 kg cukraus pudros ir 1 kg krakmolo.

“Ačiū akciją parėmusiam prekybos centrui „Akropolis“, kuris padovanojo visus produktus. Jie mums būtų kainavę per 3000 litų“, - sakė ŠPRC prekybos ir verslo skyriaus vedėja Renata Veršinskienė, pasidžiaugusi jau septintuoju kolektyvo sukurtu kūriniu.

Kalėdiniu sveikinimu su užrašu „Su Kalėdomis, šiauliečiai!“ bus galima pasidžiaugti neilgai – jau šį šeštadienį keksiukai bus išdalinti prekybos centro lankytojams.

Tačiau jaunųjų konditerių triūsas bus įamžintas. Pakviesta komisija išmatavo šį kūrinį, suskaičiavo keksiukus ir pateiks skaičius rekordus registruojančiai agentūrai „Faktum“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.