Iš keksų šiauliečiai sudėliojo sveikinimą

Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) kolektyvas originaliai pasveikino šiauliečius artėjančių švenčių proga. Konditerininkai iškepė pustrečio tūkstančio keksiukų ir juos sudėjo į kompoziciją.

Sveikinimas iš keksiukų džiugins neilgai. Jau šiandien šie skanėstai bus išdalinti prekybos centro lankytojams.<br>G.Šiupario nuotr.
Sveikinimas iš keksiukų džiugins neilgai. Jau šiandien šie skanėstai bus išdalinti prekybos centro lankytojams.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Dec 20, 2014, 9:26 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:07 PM

Nebe pirmo Lietuvos rekordo siekiantys ŠPRC konditerininkai visą šią savaitę praleido prie orkaičių – iškepė net 2500 keksiukų.

Skanėstus dėl higienos reikalavimų dar reikėjo supakuoti, o galiausiai sudėti į specialų skydą. Pastarasis darbas pasirodė esąs sunkesnis, nei manyta, tad net sušilę konditerininkai vėlavo užbaigti kompoziciją.

Iš baltų ir raudonų keksiukų Kalėdų sveikinimą padaryti sumanę pirmakursiai ir jų mokytojai sunaudojo 30 kg miltų, 26 kg cukraus, 320 kiaušinių, 23 litrus aliejaus, 10 kg mišinio keksams kepti, 30 kg cukrinės masės, 2 kg cukraus pudros ir 1 kg krakmolo.

„Ačiū akciją parėmusiam prekybos centrui „Akropolis“, kuris padovanojo visus produktus. Jie mums būtų kainavę per 3000 litų“, – sakė ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus vedėja Renata Veršinskienė.

Kalėdų sveikinimu su užrašu „Su Kalėdomis, šiauliečiai!“ bus galima pasidžiaugti neilgai – jau šiandien keksiukai bus išdalinti prekybos centro lankytojams.

Prieš tai jaunųjų konditerininkų triūsas buvo įamžintas. Pakviesta komisija išmatavo šį kūrinį, suskaičiavo keksiukus ir pateiks skaičius Lietuvos rekordus registruojančiai agentūrai „Factum“.

2418

Iš tiek keksiukų Šiaulių profesinio rengimo centro kolektyvas sudėliojo Kalėdų sveikinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.