Prie ekrano pasodina ir dukra

Televizija yra svarbus langas į pasaulį. Kadangi negaliu nė akimirkos atsilikti nuo įvykių mūsų šalyje ir pasaulyje, televizorių įsijungiu siekdamas gauti naudingos informacijos. Norėdamas prasiblaškyti po dienos darbų televizijoje randu ir pramoginių laidų, filmų. Išrinkau savo žiūrimiausių laidų penketuką.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Zuokas

Dec 21, 2014, 11:59 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:49 PM

1. Naujienų laidos. Stengiuosi pažiūrėti kuo daugiau žinių. Mėgstamiausia – „Reporteris“ („Lietuvos ryto“ televizija). Ši laida rodoma patogiu metu, be to, joje įdomiau pateikiami įvykiai.

Taip pat įsijungiu „Panoramą“ (LRT televizija), kitų lietuviškų kanalų naujienų laidas.

Įdėmiai stebiu užsienio kanalus CNN, BBC, kartais įsijungiu „Al Jazeera“.

Rusijos televizijų taip pat neignoruoju – įdomu palyginti, kaip ten pranešamos naujienos, ir atskirti, kur propaganda.

2. Daug metų žiūriu humoro laidą „Dviračio šou“. Mane maloniai stebina tai, kad jos kūrybinė komanda sugeba taip ilgai neišsisemti ir kaskart palaikyti intrigą.

Nelabai suprantu, kodėl šios laidos nebėra pagrindiniame LNK grupės kanale.

Nors ne visos su humoro doze pristatomos politikos aktualijos suprantamos, „Dviračio šou“ nekritikuoju net draugų būryje. Nesu panašus į laidos „Naša Raša“ personažą, burnojantį ant televizoriaus ir garsiai diskutuojantį su savimi. Jei man neįdomu, renkuosi kitą kanalą.

3. Devynerių metų dukra įpratino sekmadienio vakarais kartu žiūrėti „Lietuvos talentus“ (TV3).

Stebiuosi, kiek daug Lietuvoje talentingų žmonių. Gerai, kad jiems suteikiama galimybė pasirodyti.

4. Ne pirmus metus žiūriu konkursą „Auksinis balsas“ (LRT televizija). Žavi profesionalumas, geri atlikėjų balsai.

Man patinka konkurso vedėjai Giedrius Savickas ir Arūnas Sakalauskas. Jie – tikri profesionalai, mokantys įdomiai kalbėtis ir su komisija, ir su dalyviais.

5. Per televiziją galima pamatyti nuotaiką atitinkančių gerų filmų. Kadangi konkurencija didelė, tai ir pasirinkimas neblogas.

Pastaruoju metu per BTV su malonumu pažiūrėjau jau matytus, bet labai nuotaikingus filmus „Oušeno vienuoliktukas“, „Oušeno dvyliktukas“ ir „Oušeno tryliktukas“.

Beveik nežiūriu publicistikos ir debatų laidų. To nedarau ir dėl laiko stokos, ir dėl to, kad šių laidų turinys lėkštas, o vedėjai į eterį eina nepasirengę ir, užuot padėję atsiskleisti pašnekovams, patys siekia dominuoti.

Be to, dažnai vaikomasi paviršutiniškų arba emocijas kurstančių temų, jomis spekuliuojama, kalbama ne apie faktus, o apie reiškinius.

Išskirčiau nebent Edmundo Jakilaičio vedamas laidas (LRT televizija). Šiuo metu tai vienas stipriausių TV laidų vedėjų, sugebantis organizuoti diskusijas.

Sparčiai tobulėja ir jo įpėdinė Daiva Žeimytė, perėmusi vairą laidose „Lietuva tiesiogiai“ ir „24/7“ („Lietuvos ryto“ TV). Vertos dėmesio ir Virginijaus Savukyno laidos per LRT televiziją.

Man būtų smagu matyti daugiau analitinių diskusijų laidų, kuriose nagrinėjama užsienio politika.

Vengiu kriminalinių laidų. Jų galėtų būti mažiau. Nemanau, kad Lietuvoje taip blogai, kaip gali pasirodyti peržiūrėjus srautą kriminalinių naujienų.

Televizijų programų pasiūla didelė, tad nebūčiau linkęs sureikšminti trūkumų ir švaistyti energijos kritikai. Svarbiau rasti laiko tam, kad pažiūrėtume, kas rodoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.