Draugystės parke sužibo eglė

Dainavos rajone esančiame Draugystės parke įžiebta Kalėdų eglė. Prie žiemos švenčių simbolio susibūrę kauniečiai pajuto Kalėdų ir draugystės dvasią, kuri, tikimasi, pasklis ir po daugiabučių kiemus.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Dec 22, 2014, 6:44 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:11 PM

Trečiadienį Dainavos rajono gyventojai rinkosi į pamėgtą Draugystės parką. Čia buvo įžiebta vietinei bendruomenei skirta Kalėdų eglė.

Eglę papuošė ir šventę kauniečiams dovanojo daugiabučių namų administravimu užsiimanti įmonė „Dainavos būstas“.

Draugystės parke tvyrojo ne tik šventinė nuotaika, bet ir mezgėsi draugiškos kaimyniškos pažintys.

Aplankė Kalėdų Senelis

Maži ir suaugę Dainavos rajono gyventojai neišsigando darganoto trečiadienio oro ir atskubėjo į Draugystės parke augančios eglės įžiebimo šventę.

Gerai nusiteikę kauniečiai sulaukė Kalėdų Senelio, nešino maišu dovanų. Jis klausinėjo, ką per metus išmoko kauniečiai, kvietė dainuoti ir šokti. Visi šventės dalyviai dovanų gavo saldainių.

„Draugystės parke įžiebėme Kalėdų eglę.

Tai simboliška, linkiu ne tik gerų švenčių, bet ir draugystės visiems kaimynams“, – linkėjo Kalėdų Senelis.

Džiaugėsi papuošta egle

Šventės dalyviai džiaugėsi švente ir grožėjosi egle.

Greta Draugystės parko gyvenanti Aušra Varanauskienė sakė, kad su vaiku čia ateina kasdien.

„Parkas yra mėgstama bendruomenės susitikimų vieta. Daugybė jaunų mamų, kaip ir aš, su vaikais čia ateiname kasdien. Nuo šiol parke lankytis bus dar smagiau.

Papuošta eglė kelia šventinę nuotaiką“, – sakė moteris.

Marija Dainienė taip pat tikino, kad eglė puiki. Pagrindinės miesto Kalėdų eglės Rotušės aikštėje gal ir nelenkia, tačiau kaip Dainavos rajono žaliaskarė yra miela.

Susipažino su gyventojais

Draugystės parko eglę jau penkerius metus puošia ir šventę Dainavos rajono gyventojams rengia daugiabučius namus administruojanti įmonė „Dainavos būstas“.

Jos vadovas Valentinas Jerošenka sakė, kad rengiant eglės įžiebimo šventę norima rajono gyventojus paskatinti įpūsti kalėdinės dvasios į kiekvieną kiemą, kad kauniečiai juos taip pat papuoštų.

„Taip pat siekiame skatinti kaimyniškus gyventojų santykius, norime, kad žmonės daugiau bendrautų, draugautų. Taip ne tik smagiau drauge sutikti šventes, bet ir geriau spręsti kylančias problemas“, – kalbėjo „Dainavos būsto“ vadovas.

Šventėje dalyvavo ne tik vietos gyventojai, bet ir „Dainavos būsto“ darbuotojai – už daugiabučius namus atsakingi vadybininkai.

„Pažintis ne oficialioje, o šventiškoje aplinkoje skatina bendradarbiauti ir nuoširdžiai bendrauti“, – įsitikinęs V.Jerošenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.