Seimas: nepilnamečiams, balkonuose ir pro langus rūkyti galima

Seimui nepavyko nuo 2015 metų

Nepavyko uždrausti rūkyti nepilnamečiams, daugiabučių balkonuose ir pro jų langus.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Nepavyko uždrausti rūkyti nepilnamečiams, daugiabučių balkonuose ir pro jų langus.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 23, 2014, 12:46 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:43 AM

Seimas antradienį nepriėmė atitinkamų Tabako kontrolės įstatymo pataisų: už jas balsavo 32 Seimo nariai, prieš – 14, o susilaikė 33.

Socialdemokratė Alma Monkauskaitė tikino, kad nuo tabako sukeltų ligų miršta ne tik rūkaliai, bet ir pasyviai rūkantys – tie, kurie priversti kvėpuoti tabako dūmais.

Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas tikino, kad pataisos padėtų visuomenę apsaugoti nuo pasyvaus rūkymo: „Mes turime gerbti aplinką. Juk yra nustatytas laikas, kada namie negalima triukšmauti."

Piktindamasis pataisomis Vytautas Matulevičius teigė, kad jos perteklinės: „Tai gal ir kitus kvapus drauskime, spalvas kontroliuokime, pavyzdžiui, raudoną uždrauskime.“

Liberalas Gintaras Steponavičius prognozavo, kad taip Seimas įsiveltų į buitinių konfliktų reguliavimą, o Eligijus Masiulis teigė, kad priimdamas tokias pataisas Seimas negalvoja, kokia papildoma našta tektų policijai – ji turėtų spręsti rūkančių ir nerūkančių žmonių skundus.

Antikorupcijos komisijos vadovas Vitalijus Gailius prognozavo, kad per metus policija turėtų reaguoti į 30–40 tūkst. pranešimų dėl rūkymo vietose, kuriose tai daryti įstatymas draustų, ir negalės tirti sunkesnių nusikaltimų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.