Ugniagesių generolą pribloškė įklimpusio pulkininko viražai

Kyšiu nuo tarnybinės nuobaudos išsisukti bandęs Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (ŠAPGV) viršininkas 52 metų Jonas Misiūnas greičiausiai būtų atsipirkęs griežtu papeikimu.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Dec 23, 2014, 2:27 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:27 AM

Bet pareigūno pensiją seniai užsidirbusio šiauliečio pulkininko baimė prarasti darbą buvo didesnė – jis sumanė perduoti kyšį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovui, todėl įklimpo dar labiau.

Antradienį teisme liudytoju apklaustas generolas Remigijus Baniulis patvirtino pavaldinio J.Misiūno dėl galimo girtumo darbe laukė griežtas pokalbis, bet jo likimas dar nebuvo nuspręstas. Tai turėjo paaiškėti atlikus vidaus tyrimą.

„Neturiu ką komentuoti, esu priblokštas“, - apie pavaldinio bandymą atsipirkti 12 tūkstančių litų kyšiu kalbėjo generolas R.Baniulis, pažymėjęs, kad kitą teisiamąjį panevėžietį verslininką 39 metų Robertą Janutį apskritai mato pirmąkart.

„R.Janučio nepažinojau nei aš, nei mano pavaldiniai departamente“, - po apklausos teisme portalo lrytas.lt žurnalistui sakė R.Baniulis.

Skandalas kilo šių metų gegužės 5-ąją, kai kilo įtarimų dėl J.Misiūno blaivumo. Šiaulietis iš darbo tądien pradingo, bet netrukus ėmėsi žygių, kad išvengtų atleidimo.

Ilgametis ŠAPGV vadovas gegužės 6-osios ankstų rytą pirmiausia paskambino vadovui. 6 val. pažadintas generolas nutraukė pavaldinio pasiteisinimus ir paragino kitą dieną atvažiuoti pokalbiui į departamentą. Išeičių ieškoti suskubusiam pulkininkui pagalbos ranką ištiesė anksčiau pažintimis gyręsis panevėžietis R.Janutis. Jis paprašė 12 tūkstančių litų ir pažadėjo sutvarkyti visus nemalonumus.

J.Misiūnas suprato, kad pinigai skirti departamento vadovui R.Baniuliui: „R.Janutis kalbėjo abstrakčiomis frazėmis, o vėliau perspėjo kuo mažiau kalbėti telefonu, nes pokalbių gali pasiklausyti. Jis sakė veiksiąs per generolus“.

Iš pradžių R.Janutis prašė pinigus atvežti į Joniškį, bet galiausiai buvo sutarta, kad pulkininkas voką su pinigais paliks Šiaulių pakraštyje esančioje degalinėje.

J.Misiūnas ir R.Janutis buvo sulaikyti tą patį vakarą. Pirmas įkliuvo į degalinę „Abromika“ paimti pinigų atvažiavęs panevėžietis, o netrukus namuose buvo užkluptas ir J.Misiūnas.

Kai į degalinę prabangų visureigį BMW įvairavo R.Janutis, jo pasaloje jau laukė STT agentai. Panevėžietis buvo sulaikytas, kai iš degalinės darbuotojo paėmė voką.

R.Janutis teisme parodymus duoti apskritai atsisakė. Tyrėjų apklausiamas panevėžietis tikino, kad pinigai buvo skirti ne papirkti J.Misiūno vadovus, o pasamdyti jam teisininkus. Pulkininkas J.Misiūnas rado vietinę užtarėją – šiaulietė moteris paprašė teismo laiduoti už seną šeimos draugą. Jei toks prašymas bus patenkintas, teisiamasis nuo baudžiamosios atsakomybės bus atleistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.