Palangos klebonas aplankė pamirštus žmones

Palangos globos namų vienišus senelius Kūčių vakarą aplankė ir prie bendro stalo kartu meldėsi parapijos kunigai.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

2014-12-27 14:12, atnaujinta 2018-01-18 04:21

Per šventinį laikotarpį prie stalo susėsti kartu su parapijos kunigais Palangos globos namuose jau tapo tradicija – prieš Kalėdas Palangos parapijos kunigai globotinius aplanko jau 17 metų.

Šįmet kartu su 30 globotinių per Kūčių vakarienę kalėdaičius laužė Palangos bažnyčios klebonas Marius Venskus ir du parapijos kunigai – Romas Starkutis ir Virginijus Būta.

Palaiminęs ir kartu pasimeldęs su prie stalo sėdinčiais globotiniais klebonas M.Venskus užėjo į globos namų kambarius, kuriuose gyvena negalintys vaikščioti gyventojai.

„Prieš šventes globos namuose apsilankome kasmet, tačiau šiuos metus Bažnyčiai paskelbus Šeimos metais pirmą kartą čia atėjome Kūčių vakarą.

Anksčiau Kūčių vakarienę parapijos namuose valgydavome su visais vienišais šios parapijos žmonėmis“, – pasakojo Palangos parapijos klebonas M.Venskus.

Grįžę iš globos namų Palangos kunigai per Kūčias dar vakarojo su dviem kurorto benamiais. Buvo vienintelis reikalavimas – per šventę į parapijos namus pakviestiems benamiams ateiti blaiviems.

Palangos parapija iš viso globoja 4 benamius, bet vienas jų už prasižengimą buvo uždarytas policijoje, o kitas buvo išvykęs į Klaipėdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.