Farmacininkai pelnosi: lietuviai šventes sutiko vaistinių eilėse

„Per šventes tauta serga „kvadratu“, – atsiduso budinčioje „Farma“ vaistinėje Kaune dirbanti Janina Ramauskienė ir suskubo paaiškinti, kad miestiečiai švenčių metu tiesiog užplūsta vaistines su pačiomis įvairiausiomis sveikatos problemomis ir pageidavimais.

Per šventes lietuviai masiškai plūdo į vaistines.<br>R. Neverbicko nuotr.
Per šventes lietuviai masiškai plūdo į vaistines.<br>R. Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Dec 28, 2014, 2:20 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:43 AM

Iš lentynų šluoja viską

Pašnekovės teigimu, iš lentynų švenčių metu šluojama viskas, o dažnai net ir tai, ko visus metus nereikėjo: „Masiškai perkami antibiotikai ir kiti rimti medikamentai, tikrai negalima teigti, kad ieškoma tik vaistų virškinimui gerinti ar padedančių palengvinti pagirias“.

Pasak vaistininkės, per šventes į vaistines plūsta visų socialinių sluoksnių ir visų amžiaus grupių klientai: „Nors juokaujama, kad dažniausiai vaistinėse lankosi senjorai, tai netiesa, mat tik vienas iš keturių klientų yra senjoras. Jei norite savo akimis pamatyti, kas vyksta, užsukite į vaistinę pirmąją Kalėdų ar Velykų dieną ir tikrai nustebsite.“

Susidaro eilės, būna taip, kad vienas klientas ilgoje eilėje laukia dėl dviejų mažų pleistriukų, kitas nori tik pasitarti, o trečiam reikia tokių rimtų vaistų, kad per šventes net užsakyti jų negalima, nors ir labai norime padėti“, – kalbėjo J.Ramanauskienė.

Pašnekovė pasakojo vaistininke dirbanti jau vienuolika metų, bet vis dar negalinti suvokti tokio šventinio negalavimų fenomeno logikos: „Manęs namiškiai klausia, ką tie žmonės perka. Atsakau, kad viską – nuo dovanėlių iki kompensuojamų vaistų, bet akivaizdu, kad dalis lietuvių tikrai nusprendė sutikti šventes vaistinių eilėse“, - juokavo pašnekovė.

Vaistininkė tikino, kad jai nekyla problemų su ne visai šventiškai nusiteikusias lankytojais: „Mes, vaistininkai, mylime savo darbą ir suprantame, kad žmogus ateina tuomet, kai jaučiasi ne per geriausiai, tad ir klientų nuotaikoms stengiamės būti tolerantiški“.

Dirba be atokvėpio

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su didžiausios sostinėje budinčios „Eurovaistinės“ darbuotojais, šie paaiškino, kad neturi laiko pokalbiams, mat Ukmergės gatvėje esančioje vaistinėje nutįsusios ilgos klientų eilės.

„Dirbame be atokvėpio ir tikrai negalime šiuo metu nurodyti, ko dažniausiai pageidauja klientai. Apie tai, kokie vaistai buvo reikalingiausi, galėsime jus informuoti tik po švenčių, kai matysime pardavimų rezultatus“, – kalbėjo telefonu atsiliepusi specialistė.

Populiarūs vaistai nuo peršalimo

Visą parą Vilniuje veikiančios „Benu“ vaistinės darbuotoja pasakojo, kad per šventines dienas buvo nupirkta itin daug vaistų nuo peršalimo.

„Žmonės atskuba vaistų nuo slogos, kosulio, temperatūros. Žinoma, šventiniu laikotarpiu ir kitų preparatų, pavyzdžiui, skirtų gydyti virškinimo sutrikimus, nuperkama daug daugiau. Dažnesni apsinuodijimų atvejai“, – kalbėjo prisistatyti nepanorusi vaistininkė.

Pašnekovės teigimu, sekmadienio pavakarę klientų srautas tapo žymiai gausesnis lyginant su ankstesnėmis dienomis. Tai galima sieti su tuo, kad baigę švęsti žmonės skuba pasirūpinti ir savo savijauta. Vaistininkė teigė, kad darbo iki soties turėjo ir kolegos dirbę naktinėse pamainose švenčių metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.