A. Butkevičius pasipiktino į kėdes įsikibusiais biurokratais

Metams baigiantis premjeras Algirdas Butkevičius spėjo ne tik pasidžiaugti šventinėmis nuotaikomis ir nuveiktais darbais, bet ir išsakė nemalonios kritikos ministerijoms ir jų departamentams.

A.Butkevičius pabėrė kritikos ministerijoms dėl didelės biurokratijos.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
A.Butkevičius pabėrė kritikos ministerijoms dėl didelės biurokratijos.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 29, 2014, 2:53 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:44 AM

Laidoje „Laba diena, Lietuva“ viešėjęs premjeras A.Butkevičius teigė, jog šios šventės jam buvo dosnios. „Šventės ir praėję metai buvo dosnūs dviem prasmėmis. Teko didelis išbandymas vadovauti Vyriausybei, bet, manau, pavyko susidoroti su iššūkiais, tokiais kaip Rusijos sankcijos. Galiu drąsiai teigti, kad mums pavyko atremti išorinių sunkumų poveikį ekonomikai“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad jį per šventes nudžiugino galimybė praleisti daugiau laiko su šeima, tradiciškai atšvęsti gražiausias metų šventes.

Metų darbas – pasirengimas euro įvedimui

A.Butkevičiaus teigimu, praėję metai buvo dosnūs ir tam tikrų pamokų. Kaip pavyzdį premjeras paminėjo prekybos problemas ir pieno eksporto draudimą į Rusiją, o klausiamas, kokius svarbiausius darbus pavyko nuveikti Vyriausybei, pašnekovas nebuvo kuklus.

„Pagrindiniai darbai yra du ir juos abu galima drąsiai vadinti istorinės svarbos įvykiais. Tai pasirengimas euro įvedimui, kurį vertinu labai teigimai, nes nežinau, kurioje dar šalyje buvo pasiekta, kad visuomenės pasitikėjimas būtų net 63 proc. Tai labai optimistiškai nuteikia. Antrasis įvykis yra mūsų energetinės nepriklausomybės įtvirtinimas – Suskystintųjų dujų terminalas.“

Premjeras piktinasi situacija ministerijose

Į klausimą, kokių darbų ar projektų nepavyko įgyvendinti 2014-aisiais, A.Butkevičius atsakė, jog jį vis dar piktina biurokratija: „Matau, jog sunkiai suprantama, kas yra moderni vadyba. Daug biurokratijos ministerijose ir jų departamentuose.“

Pasak A.Butkevičiaus, besidarbuojantys valstybės institucijose specialistai nesupranta, kas yra procesų valdymas. „Tai mane liūdina. Kiekvienas valstybės tarnautojas turi žinoti savo įgaliojimus, atsakomybę, o metų pabaigoje turi būti atliktas jo darbo įvertinimas. Vertinimas turi būti atliekamas pagal konkrečius kriterijus, o ne kaip visada tik „gerai“ arba „labai gerai“, o paskui atsiranda žmonių, kurie dirba prastai, bet dėl gero įvertinimo jų negalima atleisti iš darbo, mat iš karto kreipsis į teismą, kuris grąžins į darbo vietą“, – kritikos negailėjo premjeras.

Medinės Ožkos metais premjeras tautiečiams linkėjo, kad metai būtų kuo ramesni, daugiau pasitikėjimo savimi ir valstybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.