Prof. V. Daujotytei-Pakerienei – ministerijos garbės ženklas

Profesorei, habilituotai humanitarinių mokslų daktarei Viktorijai Daujotytei-Pakerienei įteiktas Švietimo ir mokslo ministerijos garbės ženklas už nuopelnus Lietuvos mokslui, švietimui ir kultūrai, mokslininkų ir mokytojų ugdymą, kūrybingos lietuvybės stiprinimą.

V.Daujotytė-Pakerienė apdovanota LDK Gedimino 4 laipsnio ordinu, Lietuvos nacionaline kultūros ir meno, Santarvės, Nacionaline pažangos ir kitomis premijomis.<br>V.Balkūno nuotr.
V.Daujotytė-Pakerienė apdovanota LDK Gedimino 4 laipsnio ordinu, Lietuvos nacionaline kultūros ir meno, Santarvės, Nacionaline pažangos ir kitomis premijomis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-29 16:56, atnaujinta 2018-01-18 00:32

Apdovanojimą profesorei įteikė švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Dainius Numgaudis Vilniaus universiteto Filologijos fakultete vykusiame iškilmingame renginyje, kuriame profesorė skaitė Metų paskaitą lituanistams, švietimo bendruomenei „Romualdas Granauskas – mokytojams“.

Profesorė V.Daujotytė-Pakerienė – iškili Lietuvos mokslininkė, literatūrologė, profesorė, rašytoja, literatūros kritikė, parašiusi per 30 mokslo, monografijų, eseistikos knygų, lietuvių literatūros vadovėlių bendrojo ugdymo ir aukštosioms mokykloms.

Profesorė išugdė gausų būrį mokinių – mokslininkų ir mokytojų.

Žymus profesorės vaidmuo bendrajam visuomenės kultūros laukui. Labai svarbūs jos straipsniai tautos ir visuomenės gyvenimo – kultūros – temomis, prisiimta pilietinė ir kultūrinė atsakomybė už lietuvių kultūros tradicijos tęstinumą ir gyvybingumą.

V.Daujotytė-Pakerienė apdovanota LDK Gedimino 4 laipsnio ordinu, Lietuvos nacionaline kultūros ir meno, Santarvės, Nacionaline pažangos ir kitomis premijomis.

V.Daujotytė – Pakerienė 1968 m. baigė Vilniaus universitetą. Nuo 1972 m. – Vilniaus universiteto dėstytoja, 1983-1985 m. – Lietuvių literatūros katedros vedėja, 1982 m. – docentė, 1990 m. – profesorė. 1988 m. – filologijos mokslų daktarė.

Švietimo ir mokslo ministerijos garbės ženklu yra apdovanoti 28 asmenys už ypatingus nuopelnus mokslui ir švietimui. Jį yra gavę akademikas Zigmas Zinkevičius, profesoriai Meilė Lukšienė, Virginijus Noreika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?