A. Butkevičius:„Lietuva euro įvedimui pasirengė labai sėkmingai“

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako, kad Lietuva sėkmingai pasirengė euro įvedimui. Premjerą džiugina Eurobarometro duomenys, kurie rodo, kad dauguma lietuvių palaiko vieningos Europos Sąjungos valiutos įvedimą.

A.Butkevičius džiaugiasi, kad energetikos sektoriaus pertvarka vyksta sėkmingai, įsibėgėjo renovacijos projektai.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius džiaugiasi, kad energetikos sektoriaus pertvarka vyksta sėkmingai, įsibėgėjo renovacijos projektai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2014, 8:27 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 11:25 PM

„Nežinau, ar kurioje kitoje šalyje buvo toks stiprus palaikymas prieš euro įvedimą“, – pažymėjo A. Butkevičius per interviu LRT radijui.

Naujausios Eurobarometro apklausos duomenimis, lapkritį, palyginti su birželiu, pasisakančiųjų už Europos ekonominę ir monetarinę sąjungą su viena bendra valiuta euru Lietuvoje padaugėjo 13 procentų – iki 63 procentų.

„Manau, kad euro įvedimas teigiamai paveiks verslą, gyventojus ir valstybės finansus. Sumažės palūkanų našta, nebeliks lito ir euro keitimo išlaidų, tai paskatins sparčiau plėtotis eksportą, manau, teigiamai atsilieps investicijų plėtrai“, – antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

„Euro įvedimas leis pritraukti daugiau investicijų iš JAV ir, manau, iš kitų valstybių vien dėl to, kad atpigs finansinės operacijos, sumažės sąnaudos, taip pat sumažės valiutinė rizika ir palūkanų norma skolinantis lėšas iš komercinių bankų. Taigi sumažės verslo sąnaudos“, – pridūrė premjeras.

Anot jo, šalis tinkamai pasirengė euro įvedimui sausio 1 dieną.

Lietuva taps devynioliktąja euro zonos nare.

Atskleidė kitų metų planus

Kalbėdamas apie kitų metų planus Vyriausybės vadovas teigė, kad laukia daug darbų.

Anot premjero, vienas svarbiausių kitų metų darbų – naujų rinkų paieška: „Lietuva yra maža į eksportą orientuota valstybė, todėl užsienio rinkos mums yra labai svarbios.“ Kitu Vyriausybės prioritetu išlieka kova su šešėline ekonomika. Premjeras tikisi, kad teigiamų rezultatų šioje srityje duos neseniai įdiegta išmanioji mokesčių administravimo sistema.

A.Butkevičius tikisi, kad kitų metų pabaigoje bus sėkmingai baigti elektros jungčių su Lenkija ir Švedija projektai, taip pat nutiesta dujotiekio atkarpa nuo Klaipėdos iki Kuršėnų, kuri leis iš suskystintų gamtinių dujų terminalo dujomis aprūpinti visą šalį.

Daug vilčių kitąmet premjeras sieja ir su mokslininkų, ir ministerijų specialistų parengta inovacijų programa, mokslo ir verslo slėnių plėtra.

Ministras pirmininkas žada daug dėmesio skirti emigravusiems lietuviams į tėvynę grąžinti. „Bus sukurta vieno langelio aptarnavimo sistema, kuri teiks informaciją apie darbo vietas, pareigas, kurios laukia iš užsienio į Lietuvą atsigręžusių asmenų“, – kalbėjo premjeras, kitiems metams palinkėjęs daugiau pasitikėjimo savimi ir savo valstybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.