Kanados kariškiai puolė padėti automobilio partrenktam pėsčiajam

NATO oro policijos misi oro policijos misiją atlikti baigiantys Kanados kariškiai įsiminė ne tik nepriekaištinga Baltijos šalių oro erdvės apsauga, bet ir atjauta kūdikių namuose augantiems mažyliams bei pagalba į nelaimę patekusiam šiauliečiui.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 30, 2014, 11:23 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 10:33 PM

Du Kanados kariškiai Šiauliuose atsitiktinai atsidūrę eismo įvykio vietoje neliko abejingais stebėtojais, o iškart puolė padėti per avariją nukentėjusiam žmogui.

Šį pilietišką poelgį Kanados junginio kapralei Daniellei McCutcheon ir kapralui Danieliui Rondeau primins iš Šiaulių apskrities viršininko Rimanto Bobino gautos atminimo dovanos: policijos kalendorius, puodelis ir saldainių rinkinys.

„Jūs ne tik apgynėte mūsų oro erdvę, bet ir padėjote ekstremalioje situacijoje. Tai – puikus pavyzdys, kad nutikus nelaimei, nereikia praeiti pro šalį. Ačiū Jums už jūsų poelgį. Mes lauksime Jūsų sugrįžtant“, - įteikdamas suvenyrus pilietiškai pasielgusiems NATO kariams sakė R.Bobinas.

Avarija, kurios liudytojais tapo du NATO misiją atliekantys Kanados kariškiai, Šiauliuose, Dubijos ir Draugystės gatvių sankryžoje, įvyko gruodžio 19-osios vakare.

Automobilį „Seat Alhamra“ vairavęs 56 metų šiaulietis partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusį neblaivų 57 metų vyrą.

Pamatę ant kelio gulintį nukentėjusįjį Kanados kariškiai puolė jam padėti. Įvertinę sužalotojo būklę kariai neleido jam judėti ir mobilizavo sulaužytą koją. Kariškiai nukentėjusiuoju rūpinosi, kol į įvykio vietą atskubėjo policijos ir greitosios pagalbos ekipažai.

Į ligoninę nuvežtam neblaiviam (1,98 prom.) pėsčiajam buvo diagnozuoti daugybiniai blauzdos lūžimai, kaktos ir galvos žaizdos. Suteikus pagalbą nukentėjusysis buvo paguldytas į Respublikinės Šiaulių ligoninės Traumatologijos skyrių.

Atminimo dovanos už pilietiškumą, neabejingumą ir pagalbą į nelaimę patekusiam žmogui Kanados kariškiams buvo įteiktos Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato muziejuje.

Atsiimti apdovanojimo kapralai D.McCutcheon ir D.Rondeau atėjo lydimi savo vado pulkininko leitenanto Davido Pletzo ir tarnybos draugų.

Policijos muziejaus eksponatus apžiūrėjusius Kanados kariškius labiausiai domino čia eksponuojama tramdomoji kėdė, kuri anksčiau buvo naudojama blaivykloje, bei mechaninė rašomoji mašinėlė.

Kanados kariškiai nustebo muziejuje išvydę savo šalies policininkų uniformas.

Šios muziejuje atsidūrusios Kanados policininkų uniformos primena 2001-2002 metais kartu su Lietuvos policija vykdytą bendrą projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?