Rusijos agentūra vilniečio pokštą panaudojo propagandai

Vilniečių mėginimas kiek neįprastai atsisveikinti su nacionaline valiuta tapo gardžiu kąsneliu Rusijos propagandai.

Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Dec 30, 2014, 1:53 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 9:58 PM

Lietuva ruošiasi lito laidotuvių procesijai, kurios metu bus deginami banknotai. Tokią naujieną išplatino valstybinė naujienų agentūra TASS. Oficialioji Rusijos žiniasklaida plačiai aprašo būsimą „gedulingą ceremoniją” su visomis detalėmis.

Akivaizdu, kad žurnalistai būsimą akciją priėmė visiškai rimtai. Tame pačiame pranešime taip pat minima, kad euro įvedimą Lietuvoje palaiko „tik 53 procentai šalies gyventojų”.

Lito „laidotuvių” rengėjas – bajoru save vadinantis Danas Babenskas iš sodininkų bendrijos „Talka” tik juokėsi sužinojęs, kaip į jo kvietimą reagavo didžiausia Rusijos naujienų agentūra.

“Rusai visada humoristinius dalykus priima labai rimta. Mes su litu atsisveikinsime humoro forma, o Rusijos žurnalistai viską taip priėmė rimtai”, – kalbėjo „laidotuvių” iniciatorius.

D.Babenskas iš tiesų yra išsiuntinėjęs kvietimus į ceremoniją. Pačių sumaketuotas kvietimas iliustruotas karsto, banknotų ir monetų vaizdais. Sentimentų litui turintys, tačiau, kaip patys teigia, humoro jausmo nepraradę gyventojai sausio 1-ąją kviečiami rikiuotis Rudausių gatvėje, ir iš ten procesija pajudės paskui katafalką Neries upės link.

„Tikiuosi, kad prisijungs kaimynai, pažįstami. Gerai praleisime laiką ir taip linksmai atsisveikinsime su litu”, – lrytas.lt sakė D.Babenskas.

Sodininkų bendrijos „Talka” valdybos narys siūlo išsirikiuoti ant Neries upės kranto ir gedulingomis kalbomis prisiminti lito atsiradimo pradžią ir nuopelnus. Vėliau sukurtame lauže pagal pagoniškus papročius bus deginami litų likučiai. Kvietime paminėtas net aprangos kodas – juoda spalva.

„Ašaros liesis upeliais”, – kikeno akcijos sumanytojas. Tačiau Rusijos TASS visiškai rimtai skelbia, kad prie atsisveikinimo su nacionaline valiuta prisidės visi Lietuvos gyventojai, kuriems yra skaudu dėl lito pakeitimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu