Šiauliuose sulaikyti asmenys, kurie šnipinėjo prieš Lietuvą

Šiauliuose sulaikyti du asmenys, kurie įtariami šnipinėję prieš Lietuvą, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Prokurorai atlieka ikiteisminį tyrimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Prokurorai atlieka ikiteisminį tyrimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2014, 10:28 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 9:07 PM

Dėl to prokurorai atlieka ikiteisminį tyrimą.

„Žinau, kad jie yra sulaikyti, bet vyksta ikiteisminis tyrimas, prokuratūra turėtų komentuoti. Čia ne šios dienos įvykis, jie yra sulaikyti, bet tai yra prokuratūros informacija", – „Lietuvos ryto“ televizijai teigė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Ministras neatskleidė, kokios šalies piliečiai yra sulaikyti.

Trečiadienį prokuratūra išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad vykdant įslaptintą operaciją Lietuvoje sulaikyti keli asmenys, kurie įtariami šnipinėjimu užsienio žvalgybos tarnybai.

Tarp sulaikytųjų yra Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų karininkas, kuris, kaip įtariama, šnipinėjo užsienio valstybei teikdamas ją dominančią informaciją, taip pat ir įslaptintą.

Taip pat sulaikytas asmuo, kuriam minimas karininkas teikė surinktus duomenis. Neoficialiais duomenimis, šnipas prieidavo prie skrydžių valdymo bokšto informacijos. Tad galėdavo teikti informaciją apie NATO misiją atliekančių kariškių pratybas ir t.t.

Trečiadienio vakarą pranešta, kad abiems vyrams skirta kardomoji priemonė - suėmimas trim mėnesiams.   Ikiteisminį tyrimą dėl šnipinėjimo pradėjo ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas, gavęs Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos surinktą informaciją. Ikiteisminį tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuras.   Šiuo metu Generalinė prokuratūra ir Lietuvos kriminalinės policijos biuras  atlieka procesinius ir kitus būtinus veiksmus, siekiant surinkti visą tyrimui reikšmingą informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.