Išdrįstumėte? Paskutinę metų dieną – baidarių žygis ledine upe

Plaukimo baidarėmis entuziastai neišsigando pūgos, drebiančio sniego ir šalčio. Paskutinę metų dieną baidarių mėgėjai susirinko prie apledijusių Vilnios krantų ir išsirengė į plaukimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Dec 31, 2014, 2:38 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:28 PM

Kiekvienais metais įpulti į ledinį vandenį nebijo kelios dešimtys žmonių. Šiais metais plaukti Vilnios upe pasiryžo 25 baidarės (50 žmonių).

Vienas iš žygio organizatorių, vandens turizmo „Upių labirintas“ įmonės vadovas Povilas Pelanis pasakojo, kad plaukimas žiemą sukelia nepakartojamus įspūdžius.

„Vakar plaukimo dalyviams teko pastumdyti ledo lytis Vilnioje. Pati upė nėra užšalusi, ledo lytis neplaukia, tačiau yra apledėję krantai. Plaukimo dalyviams apranga yra svarbiausias dalykas. Būtina turėti šilumą išlaikančius kostiumus. Tinkamai pasirūpinus apranga, plaukti baidare žiemą – smagu ir komfortabilu. Na, tik iš šono gali atrodyti baugiai“, – juokėsi P.Pelanis.

Ir iš tiesų, vien pasižiūrėjus į plaukiančius baidarininkus, nukrečia šiurpas: kai kurie Vilnios slenksčiuose virto tiesiai į ledinį vandenį. Išsidžiovinti drabužius ir nesušalti buvo galima prie užkurtų laužų.

P.Pelanis pasakojo, kad praėjusiais metais plaukimo dalyviai turėjo geresnes oro sąlygas – buvo pakankamai šilta, nesiautė pūga.

„Tačiau esame turėję ir sudėtingesnių plaukimų. Dabar pusto, sninga, pašalę, bet svarbiausia – gera kompanija, nuotaika ir tinkami kostiumai,“ – pasakojo jis.

Patyręs plaukikas sakė, kad žiemą plaukia toli gražu ne naujokai, nors šiais metais į žygį Vilnia išsiruošė ir daugiametės patirties neturintis baidarininkas.

„Žiemą gali prireikti ir žvejų įrangos – pavyzdžiui, ledo kirtiklių. Žiemą labai smagu, atsiveria nuostabūs gamtos vaizdai. Visai kitoks jausmas nei vasarą. Sausio viduryje darome net kelių dienų plaukimą su palapinėmis“, – sakė P.Pelanis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.