Loreta Graužinienė Naujuosius metus pasitiks su keptuve blynų

„Tai malonus laukimas. Kasmet atrodo, kad visus darbus pradėtum iš naujo, daug idėjų, optimizmo“, – apie tai, kokiomis nuotaikomis pasitinka 2015-uosius, kalbėjo „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ viešėjusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Seimo pirmininkė tikino, kad paprastai Naujuosius pasitinka su šeima ir draugais, o šiemet itin daug dėmesio skirs šeimai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė tikino, kad paprastai Naujuosius pasitinka su šeima ir draugais, o šiemet itin daug dėmesio skirs šeimai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 31, 2014, 8:46 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 8:29 PM

Seimo pirmininkė tikino, kad paprastai Naujuosius pasitinka su šeima ir draugais, o šiemet itin daug dėmesio skirs šeimai, palepins namiškius pačios ruoštu maistu. L.Graužinienė prisipažino, kad planuoja šeimą nudžiuginti blynais, ir prasitarė, jog per šventes namuose norėtų pabūti tik mama.

Į klausimą, kokie besibaigiantys 2014-ieji jai buvo, L.Graužinienė teigė, kad praėję metai turėjo pozityvių atspalvių: „Darbe jie buvo neblogi. Priimant biudžetą buvo daug ginčų ir diskusijų, bet jis socialiai orientuotas į mažiausias pajamas gaunančius žmones.“

Kaip vieną iš svarbių pasiekimų politikė paminėjo tiesioginius merų rinkimus, dėl kurių 10 metų vyko diskusijos, o štai šiemet pavyko dėl jų susitarti. Anot L.Graužinienės, metų įvykis – suskystintų gamtinių dujų terminalo darbų užbaigimas.

Paklausta, kokią šiandien mato Lietuvą, politikė teigė, kad mūsų šalis yra padariusi labai didelę pažangą: „Kitais metais Kovo 11-ąją švęsime 25-metį atkurtos Nepriklausomos valstybės. Esame NATO ir ES nariai, mus vertina, girdi ir mūsų klauso. Matau didelį postūmį į priekį. Mūsų valstybė tampa labiau europietiška. Mūsų jaunimas yra laisvas. Nepriklausomoje Lietuvoje gimęs jaunimas džiaugiasi savo galimybėmis realizuoti save. Tik laisvas žmogus gali sukurti laisvą visuomenę“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Kalbėdama apie tai, kokie strateginiai projektai bus svarbūs kitais metais, L. Graužinienė pabrėžė, kad kiti metai veikiausiai bus ramesni: „Strateginiai projektai neįgyvendinami per metus, tai ilgas procesas ir kruopštus darbas. Šie metai buvo strateginių projektų užbaigimo metai – dujų terminalas, euro įvedimas. Tai keis žmonių ir valstybės gyvenimą. Svarbus kiekvienas etapas. Gal 2015 metais tokių didelių projektų nebus, bet svarbiausia – taika ir ramybė, kad žmonės ramiai galėtų dirbti ir gyventi oriai.“

Seimo pirmininkė kolegoms Seimo nariams linkėjo nepamiršti, kokia atsakomybė jiems teko peržengus Seimo slenkstį. „Kolegoms norėčiau palinkėti visada prisiminti, kad būti išrinktam į parlamentą yra didelė garbė ir atsakomybė, tad labai svarbu šitą darbą dirbti sąžiningai ir atsakingai. Tai turi suprasti kiekvienas Seimo narys. Parlamentas nėra šou vieta, tam yra kitų projektų. Linkėčiau daugiau diskusijų, kad žmonės suprastų, ko siekia vienos ar kitos politinės jėgos, neliko ideologinės takoskyros."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.