Gaisro aukos Domeikavoje sulaukė paramos

Tragiškai pirmąją Naujųjų metų dieną pasitikusiems Domeikavos (Kauno r.) daugiabučio gyventojams, nukentėjusiems nuo gaisro, Kauno rajono savivaldybė ištiesė pagalbos ranką. Gaisro patirtus nuostolius ketinama padengti iš savivaldybės rezervinio fondo, greitu laiku padegėlių butams bus sudėti nauji langai ir durys.

Gaisras Domeikavoje pareikalavo aukų.<br>Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Gaisras Domeikavoje pareikalavo aukų.<br>Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2015, 1:32 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 5:34 AM

Ankstų Naujųjų metų rytą, apie 6 val., Kauno rajone, Domeikavoje, nugriaudėjęs sprogimas apgriovė daugiabutį namą. Ligoninėje atsidūrė trys žmonės, vienas jų dėl nudegimų mirė.

Sprogus dujų balionui kilo didžiulis gaisras. Nuo jo išgriuvo siena, išdužo gretimų ir toliau esančių butų langai. Kelios dešimtys namo gyventojų laikinai paliko savo būstus.

„Tai skaudi nelaimė, dėl kurios norėčiau pareikšti nuoširdžią užuojautą nukentėjusioms šeimoms. Kartu tai yra pamoka, kad naudojantis dujomis ir elektra būtina laikytis saugumo reikalavimų. Apmaudu ir dėl to, kad žmonių turtas buvo nedraustas“ ,– apgailestavo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajono ugniagesiai gelbėtojai operatyviai gesino gaisrą ir laikinai priglaudė nukentėjusiuosius savo autobuse. Vėliau jiems buvo pasiūlyta pastogė savivaldybės socialinėje įstaigoje. Likviduoti gaisro pasekmes taip pat padėjo Komunalinių paslaugų centro ir bendrovės „Ekonovus“ darbuotojai – jie atvežė konteinerius gaisro nuolaužoms, užsandarino išdegusius langus ir duris, apžiūrėjo elektros instaliaciją, šildymo sistemas.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis nurodė Aplinkos skyriaus specialistams iki sausio 15 d. išsiaiškinti, kiek gyventojų naudoja dujų balionus ir įvertinti jų saugumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.