Skeptikai lietuviai mano, kad euras jų gyvenimo nepakeis

Nors Lietuva jau įsivedė eurą, naujos valiutos atsiradimą lietuviai vertina labai prieštaringai. Penktadalis lietuvių mano, kad įsivedus eurą gyvenimas keisis į blogąją pusę.

Net 38,8 proc. apklausos dalyvių įsitikinę, kad įvedus eurą, niekas nepasikeis.<br>V.Balkūno nuotr.
Net 38,8 proc. apklausos dalyvių įsitikinę, kad įvedus eurą, niekas nepasikeis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2015, 7:29 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 6:25 AM

Kiek didesnė dalis mano, kad gyvenimas kiek pagerės. Tokius naujienų portalo lrytas.lt užsakymu atliktos apklausos rezultatus pateikė bendrovė Rinkos tyrimo centras.

Net 38,8 proc. apklausos dalyvių įsitikinę, kad įvedus eurą niekas nepasikeis. 21,1 proc. respondentų mano, kad lietuvių gyvenimas pasikeis į blogąją pusę.

Statistiškai reikšmingai skyrėsi vyrų ir moterų atsakymai: daugiau moterų (26,3 proc.) nei vyrų (15 proc.) mano, kad situacija keisis į blogąją pusę. Daugiau nei pusė paklaustųjų vyrų (51,2 proc.) buvo gana skeptiškai nusiteikę: jų manymu euro įvedimas nieko nepakeis. Jokių pokyčių nesitiki ir 28,4 proc. apklaustųjų moterų.

Skeptiškiausiai nusiteikę 40–49 metų amžiaus grupės žmonės. Net 34,4 proc. šios amžiaus kategorijos apklaustųjų nurodė, kad situacija keisis į blogąją pusę. Beveik pusė (49,1 proc.) apklaustųjų, sulaukusių 50 ir daugiau metų, mano, jog niekas nepasikeis.

Apie patį euro įvedimo faktą apklausos dalyviai atsiliepė gana optimistiškai. 27,2 proc. respondentų teigė, kad euro įvedimą vertina labiau teigiamai nei neigiamai, nežymiai mažiau – 23,7 proc., kad euro įvedimą vertina teigiamai.

Akivaizdžiai išsiskyrė moterų ir vyrų atsakymai. Gerokai daugiau vyrų (30,1 proc.) nei moterų (18,2 proc.) euro įvedimą vertino teigiamai.

Lyginant su kitomis amžiaus grupėmis, daugiausia (31,4proc.) 50-mečių ir vyresnių apklausos dalyvių nurodė, kad euro įvedimą vertina labiau teigiamai nei neigiamai.

Bendrovė Rinkos tyrimo centras apklausą vykdė per „Bell partners“ internetinę diskusiją. Iš viso apklausoje dalyvavo 513 respondentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.