Nelygioje kovoje su pūga Vilniaus kiemsargiai nepasiduoda

Didžiosios Vilniaus dalies šaligatvius ir viešąsias erdves nuo sniego atakų iš dangaus vaduoja 400 kiemsargių, pasitelkusių visą turimą techniką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2015, 3:06 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:49 PM

„Iš pirmo žvilgsnio galėjo pasirodyti, kad sostinės šaligatviai nėra valomi, tačiau tai netiesa. Gausus snygis kiemsargių pastangas pavertė perniek, tačiau mes ir toliau dirbame be atokvėpio, kad vilniečiams ir miesto svečiams netektų braidžioti per pusnis. Kai užklumpa tokios oro sąlygos, reikia laiko, kad šaligatviai būtų gerai nuvalyti“, - pabrėžė bendrovės „Mano aplinka“ direktorius Mindaugas Strigockis.

Bendrovė „Mano aplinka“ prižiūri didžiąją Vilniaus miesto dalį. Šaligatviai ir viešosios erdvės valomos Senamiestyje, Naujamiestyje, Šnipiškėse, Žvėryne, daugelyje kitų sostinės miegamųjų rajonų.

„Žinojome, kad šiąnakt Vilnių užklups smarkus sniegas ir pūga, todėl tam ruošėmės. Jau nuo vidurnakčio apie 400 mūsų darbuotojų pradėjo valyti šaligatvius ir kitas viešąsias erdves. Nors buvo mestos didžiulės pajėgos, tačiau nesiliaujantis sniegas naktinį kiemsargių darbą pavertė perniek. Nepaisant to, mes ir toliau valome šaligatvius be perstojo“, - teigė bendrovės „Mano aplinka“ direktorius M.Strigockis.

Šiuo metu sostinėje dirba 400 kiemsargių, beveik 20 traktorių, sniego valymo mašinų, naudojama kita speciali technika. Anot M.Strigockio, pirmiausia, kol neužklupo didesni šalčiai, siekiama nuvalyti sniegą nuo šaligatvių. Atlikus šį darbą, jie bus barstomi smėlio ir druskos mišiniu.

Kelininkų technika taip pat Vilniuje taip pat dirbo per naktį, sostinėje iškrito per 30 centimetrų storio sluoksnis. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį ant Vilniaus gatvių išberta beveik 440 tonų smėlio ir druskos mišinio bei 847 tonų druskos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.