„Žvėrinčiaus“ meškinas Timofėjus nepritrūks medaus

Timofėjus arba Timas – Žemaitijos simbolis, meškinas, gyvenantis „Žvėrinčiuje“ (Telšių raj.), turintis ne tik aptvarą, bet ir žemaitišką trobą. Meškiną globoja Žemaičių bendruomenės fondo Timofėjaus „Uogienės bankas“, įkurtas VšĮ „Telšių apskrities verslo inkubatoriaus“ patalpose.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jan 7, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:11 PM

Uogienes su geriausiais linkėjimais meškinui neša ir maži, ir dideli. Prie akcijos nuolat prisideda moksleiviai, verslininkai, politikai bei kiti Telšių gyventojai.   Telšių „Germanto“ pagrindinės mokyklos mokytojai metodininkei Laimai Einikytei moksleiviams pasiūlius paremti Timofėjaus „Uogienės banką“, abejingų neliko. Juo labiau, kad ketvirtokas Titas, apsirengęs meškino rūbais ir prisistatęs Timofėjaus draugu, pakvietė pradinių klasių vaikus dalyvauti „Uogienės banko“ akcijoje.   Vaikai mielai sutiko pasidalinti uogiene bei medumi su visiems gerai žinomu ir mylimu gyvūnu.  Kaip pasidžiaugė „Telšių apskrities verslo inkubatoriaus“ direktorė Jolanta Norvaišienė, akcijoje dalyvavo 64 pradinių klasių mokiniai, taip pat nemažai mokytojų. Surinkta daugybė stiklainių įvairios uogienės, medaus bei obuolių pintinė.   Pasak Žemaičių bendruomenės fondo direktorės Virginijos Jasevičienės, tai graži bendradarbiavimo ir gyvūnų globojimo pamoka.   Kaip prisiminė V.Jasevičienė, prieš ketverius metus Žemaičių bendruomenės fondo iniciatyva atidaryta sąskaita, į kurią aukojo norintieji prisidėti prie Timofėjaus trobos statybos. Meškinas rąstiniu namu seniai jau džiaugiasi, o kad nepritrūktų atsargų žiemai, rūpinasi „Uogienės bankas“.   Žemaičiai raginami nepamiršti Žemaitijos simbolio ir suradę sandėliukuose uogienės atnešti į „Telšių apskrities verslo inkubatoriuje“ (Sedos g. 34 A, Telšiai) įkurtą Timofėjaus „Uogienės banką“.   Giedros Akavickienės nuotr.   Telšių „Germanto“ pagrindinės mokyklos bendruomenė „Žvėrinčiaus“ meškinui paruošė saldžią staigmeną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.