Tiltas naujas, bet važiuoti juo – draudžiama

Žiūrų (Varėnos r.) gyventojai keikia naująjį tiltą per Ūlą, nes jis, priešingai nei senasis, skirtas tik pėstiesiems. Norint automobiliu pasiekti kitą kaimo galą, dabar reikia važiuoti trijų kilometrų lanką.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas")

Jan 10, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:24 PM

Į metalinių ir medinių konstrukcijų naują tiltą Žiūruose Ūlos upės perkirsto kaimo gyventojai laido kritikos strėles. Daugiau nei 377 tūkst. litų kainavęs ir prieš pat Naujuosius metus atidarytas tiltas skirtas vien pėstiesiems.

Senuoju mediniu tiltu, buvusiu toje pačioje vietoje, galėjo važiuoti ir automobiliai. Jis buvo avarinės būklės. Kaimo gyventojai įsitikinę, kad tiesiog reikėjo rekonstruoti senąjį, kol jis dar nebuvo supuvęs, o ne statyti naują statinį.

Varėnos rajono meras Vidas Mikalauskas tikino, kad buvo delsiama ne iš blogos valios. Savivaldybė keletą metų ieškojo lėšų darbams. Anot Žiūrų kaimo gyventojo Broniaus Čiro, pastatydama tik pėstiesiems skirtą tiltą valdžia pasielgė neišmintingai.

„Kai statė tiltą, manėme, kad juo nors arklio traukiamu vežimu bus galima važiuoti“, – neslėpė nuoskaudos B.Čiras.

Anot jo, žiemą Žiūruose gyvenimas apmiręs, čia lieka tik vietos gyventojai, tačiau vasarą etnografinį kaimą užplūsta poilsiautojai, jį mėgsta grybautojai, uogautojai. Nors senasis tiltas braškėjo, per jį automobiliais važiuodavo ne tik Žiūrų gyventojai.

Juo namus pasiekdavo ir aplinkinių kaimų žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.