Į Lietuvą atvyko nauja JAV karių pamaina

Į Lietuvą tarnybai rotacinėse

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-01-12 19:09, atnaujinta 2018-01-16 07:28

Pirmoji JAV karių grupė į Lietuvą atvyko šeštadienio pavakarę, o nuo pirmadienio prie jų prisidėjo ir pagrindinė dalis. Ši karių pamaina Lietuvoje bus dislokuota iki balandžio.

JAV kariai atvyko iš 3-iosios divizijos 2-ojo kavalerijos pulko, kuris dislokuotas Vilseke, Vokietijoje. Tai jau penktoji JAV sausumos pajėgų karių rotacija Lietuvoje, taip pat Estijoje ir Latvijoje bei Lenkijoje.

„Sausumos pajėgų karių mokymus drauge su sąjungininkais pirmiausiai vertinu kaip puikią progą pasidalyti profesine patirtimi, siekti geresnio veiksmų suderinamumo. Tai ir puiki galimybė mums išmokti geriau teikti priimančiosios šalies paramą ir veikti tarptautinėje aplinkoje. Neabejoju, kad įgiję tokios patirties būsime dar geriau pasirengę savo šalies gynybai“, – KAM pranešime sako Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika.

Kaip ir ankstesnės JAV karių pamainos, 3-iosios divizijos 2-ojo kavalerijos pulko kariai bus apgyvendinti Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione Rukloje, Jonavos rajone. Pagrindinis Lietuvos kariuomenės vienetas, su kuriuo drauge treniruosis naujoji JAV karių pamaina, bus Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai.

Rukloje taip pat bus dislokuota JAV karių atsigabenta technika – įvairios paskirties šarvuotieji ratiniai transporteriai „Stryker“, šarvuotieji visureigiai HMMWV, sunkvežimiai ir kt. Į Ruklą iš Klaipėdos sąjungininkų karinė technika geležinkeliais atvyks sausio 15–16 dienomis.

JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Lenkijoje rotuojami nuo 2014 metų pavasario, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje.

Anot Krašto apsaugos ministerijos, Lietuva siekia išlaikyti JAV rotacines pajėgas ir po 2015 metų.

Be to, Aljansas, reaguodamas į pasikeitusią geopolitinę situaciją regione, yra sustiprinęs ir Baltijos valstybių oro erdvės bei jūros apsaugą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje