Savivaldybės nario mandato sieks ir kūdikio netekęs kaunietis

Pretendentų į Kauno merus skaičius pastarosiomis dienomis išaugo iki septyniolikos, o kandidatus į šio miesto savivaldybės tarybą iškėlė aštuoniolika organizacijų – politinių partijų ir visuomeninių rinkimų komitetų.

Kaunietis E.Drėzas nusprendė įsilieti į politinę veiklą, po savo sūnaus mirties susidūręs su valdžios įstaigų abejingumu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kaunietis E.Drėzas nusprendė įsilieti į politinę veiklą, po savo sūnaus mirties susidūręs su valdžios įstaigų abejingumu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jan 12, 2015, 1:18 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:24 AM

Paskutinis į Kaune pūškuojantį rinkimų traukinį įšoko visuomeninis rinkimų komitetas „Kaunas plius Puteikis“, kuriam vadovauja privačios įmonės direktorius 37 metų Egidijus Drėzas.

E.Drėzas į politinę veiklą įsiliejo po tragedijos, kuri ištiko jo šeimą – Kauno klinikinėje ligoninėje mirė jo 11 mėnesių sūnelis Domas Drėzas, o vaistus kūdikiui leidusi slaugytoja šiuo metu yra teisiama dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir tarnybos pareigų neatlikimo.

„Netekęs vaiko, atsimušiau į milžinišką abejingumo sieną, kuria valdžios įstaigos yra atsitvėrusios nuo gyventojų.

Supratau, kad vienas nieko nepakeisiu – reikia suburti bendraminčius ir pabandyti drauge su jais išsprogdinti tą sieną, kuri žmones varo į neviltį“, – pasakojo E.Drėzas, komiteto „Kaunas plius Puteikis“ kandidadų į miesto tarybą sąraše įrašytas antruoju numeriu. Tiesioginiuose mero rinkimuose jis nedalyvaus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, kandidatus į Kauno miesto tarybą dar iškėlė visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas“, Emigrantų partija, politinė partija „Profesinių sąjungų centras“, Respublikonų partija, partija „Jaunoji Lietuva“, Lietuvos žaliųjų partija, visuomenis rinkimų komitetas „Kaunas – kitokia Lietuva“, partija „Tvarka ir teisingumas“, Liberalų sąjūdis, Darbo partija, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Kovotojų už Lietuvą sąjunga, Visuomeninis rinkimų komitetas „Gintauto Labanausko komanda „Dirbam Kaunui“, Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos pensininkų partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.