Kauno rajone greta žuvusiųjų už laisvę portretų sužibo žvakutės

Antradienį minint Laisvės gynėjų dieną, Kauno rajone Garliavos kultūros ir sporto centre buvo įspūdingai pagerbti 1991-ųjų sausio 13-ąją už laisvę kritę tautiečiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Jan 14, 2015, 2:05 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:15 AM

Į salę įžengė tautiškais drabužiais apsirengę jaunuoliai.

Vaikinai nešė žuvusiųjų portretus, o merginos – degančias žvakeles.

Kiekviena pora salėje šalia scenos pastatė po portretą ir žvakutę, primindama apie didvyrius, Lietuvai atidavusius brangiausia, ką turėjo – savo gyvybes.

Šio minėjimo metu vyko pilietinė akcija, folkroko grupės „Thundertale“ ir „Saulės broliai“ surengė koncertą.

Iškilmingi renginiai ir daugelyje kitų Kauno rajono seniūnijų, bažnyčiose aukotos mišios už kritusius nuo okupantų žmones.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas Akademijos miestelyje esančioje Ugnės Karvelis gimnazijoje vedė pilietiškumo pamoką.

Sausio 13-oji mums kelia liūdnus prisiminimus, nes ji pareikalavo aukų.

Vis dėlto šią datą reikėtų prisiminti kaip Pergalės dieną – su pasididžiavimu, optimizmu ir viltimi“, – kalbėjo V. Makūnas.

Prieš 24 metus tūkstančiai žmonių statė barikadas ir Kauno rajone, prie Juragių radijo ir televizijos perdavimo stoties ir Sitkūnų radijo stoties. Sovietų smogikams Vilniuje užėmus Lietuvos televiziją, buvo baiminamąsi, jog jie netrukus uždarys ir šiuos langus į pasaulį.

Antradienį prie buvusios Sitkūnų radijo stoties liepsnojo aukų atminimui skirtas laužas, koplytstulpį papuošė gėlių jūra. Susirinko Kauno rajono rajono savivaldybės vadovai, jaunieji šauliai, vietos bendruomenės atstovai. Panašus renginys įvyko ir Juragių stotyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.