Ministrės patarėjas: „Žiūrėjau, kaip paima spermą. Visai įdomu“

Kur tik nenuveda politikų jų darbo keliai. O kai jiems tenka laimė pasisukioti ir vyriškoje užeigoje – veislinių bulių reproduktorių fermoje, įspūdžių jie neįstengia pasilaikyti užantyje. Neištvėrė jais nepasidalijęs ir žemės ūkio ministrės patarėjas Saulius Jakimavičius. „Žiūrėjau, kaip buliams „nusmauko“ ir paima spermą. Visai įdomu“, – „Facebook“ pliurptelėjo šis 41 metų darbietis.

Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

2015-01-14 13:40, atnaujinta 2018-01-16 03:15

Viskas – žemiška: ne tik gražūs veisliniai galvijai bendrovės „Lietuvos veislininkystė“ fermose apsilankiusiam politikui atėmė žadą, bet ir nauda, kuri iš jų išspaudžiama.

Juk ne „dvasios“ pradėti dienos šviesą išvysta veršiukai. Be mamos, jiems reikia ir tėčio.

Bepigu ūkininkams, kurių tvartuose kartu su mėsinių veislių karvėmis žindenėmis (taip jos „pravardžiuojamos“, nes žindo veršelius tol, kol šie užauga) pašarus rupšnoja ir šeimos galva – grynakraujis veislinis bulius.

Tuo tarpu pienu tautą maitinančioms karvėms nepasisekė. Joms į pagalbą traukia sėklintojai, nešini kuo geriausios veislės bulių reproduktorių sperma, laboratorijoje sutraukta į švirkštą.

Anaiptol ne visi žmonės tai žino. Juk logiška: jei yra karvė, kažkur turi būti ir bulius.

Tad ar reikia stebėtis, kad kino mechanikas, teisininkas, turintis nemenkos ir organizuotų nusikaltimų tyrėjo, ir statybų įmonės vadovo patirties, S.Jakimavičius žadą prarado Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM) pavaldžios bendrovės tvarte?

„Man buvo ir gana juokinga, ir – įdomu. Juk visa tai – gyvenimiška“, – patikino politikas.

Jo teigimu, sausio 13-ąją Šiaulių rajone besidarbuojančioje bendrovėje „Lietuvos veislininkystė“ vyko valdybos posėdis. Šios įmonės steigėja yra ŽŪM, tad į jos valdybą yra deleguotas ir ministerijos atstovas.

„Įmonė yra viena geriausių sertifikuotų veislininkystės įmonių Baltijos regione. Svarbiausias jos veiklos tikslas – išsaugoti gerų veislinių galvijų genofondą, o užduotis – kaupti kokybišką gerą bulių spermą ir tiekti ją ūkininkams. Tad jos tvartuose auginami ypač gerų veislių buliai.

Aptarėme darbo klausimus. O drauge į „Facebook“ įkėliau ir nuotraukų, kad ir kiti pamatytų, kas iš tikrųjų vyksta.

Tačiau pats žvilgtelėjau „kitu kampu“ – pasidalijau žiniomis taip, kad būtų linksmiau“, – pratarė politikas.

Jo teigimu, pastaruoju metu jis lankėsi ne vienoje ŽŪM pavaldžioje įmonėje. „Bet nemanau, kad „Facebook“ lankytojams būtų įdomūs tie darbo klausimai, kuriuos mes ten narpliojame“, – suabejojo S.Jakimavičius.

Žemės ūkio ministrės patarėju jis dirba nuo rugpjūčio, kai ministro poste Virginija Baltraitienė pakeitė Vigilijų Jukną. Be to, S.Jakimavičius yra ir vienas kandidatų į Jonavos mero postą.

Lietuvos veislininkystės“ įmonė augina Lietuvoje ir Vakaruose populiariausių veislių bulius reproduktorius ir kaupia jų spermą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.