Pagaliau susigriebta: STT paliepimu bus tikrinami miškininkai

Šiomis dienomis į reidą išvyko mobilioji miško kontrolės apsaugos grupė. Ji tikrino, kaip tvarkoma, vežama ir apskaitoma mediena. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2015, 4:19 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:03 PM

Tos sprendimas buvo priimtas po lrytas.lt paskelbtų publikacijų apie Dzūkijoje grobstomus miškus ir nelegaliai į Lenkiją masiškai išvežamą medieną.

Metų pabaigoje lrytas.lt žurnalistai kartu su grupe Muitinės, Sienų apsaugos tarnybos bei Transporto inspekcijos pareigūnų surengė kelis reidus į Lenkijos pasienį, kurių metu buvo sulaikyti keturi miškavežiai. Vairuotojai neturėjo tinkamų dokumentų, medienos kiekis gerokai viršijo leistiną, jie važiavo keliais, kurias neturėjo teisės važiuoti. Pareigūnams kilo įtarimų, kad gabenama nelegali mediena.

Mobilioji miško kontrolės apsaugos grupė įsteigta atsižvelgiant į Specialiųjų tyrimų tarnybos išvadą dėl Generalinės miškų urėdijos veiklos sričių korupcijos rizikos analizės. Ja Generalinė miškų urėdija įpareigota vykdyti miškų urėdijose reguliarią neplaninę medienos apskaitos kontrolę, stebėti ir kontroliuoti medieną vežantį transportą.

„Nuo šiol turėsime mobilią kvalifikuotų specialistų grupę, kuri bus visada pasiruošusi kontroliuoti, kas vyksta miškuose. Specialistai tikrins, kaip rūšiuojama, vežama mediena, taip pat prašys pateikti reikalingus dokumentus“, – tikino aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Pirmojo reido metu mobilioji grupė patikrino Vilniaus miškų urėdijos Sudervės girininkijoje baigtą eksploatuoti plyno kirtimo biržę ir apvaliosios medienos likučius tarpiniame sandėlyje. Pažeidimų nenustatyta.

Planuojama, kad mobilioji miško kontrolės grupė reguliariai vyks į reidus po miškų urėdijas, kur tikrins miško kirtavietes, sandėlius, taip pat atliks kontrolinius medienos patikrinimus. Bus vertinama, kaip rūšiuojama mediena, matuojamas tūris, tikrinama, kaip mediena kraunama į mašinas, tvarkomi dokumentai.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo sausio 19 d. šalyje prasidės akcija „Miškas 2015“. Jos metu bus tikrinami transporto priemonėmis gabenamos apvaliosios medienos dokumentai, lentpjūvių medienos apskaita, miško kirtimai valstybiniuose ir privačiuose miškuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.