Dėl autoserviso kaimynystės vilniečiai prarado ramybę

Kas paruoš mašiną techninei apžiūrai? Kur pakeis ratų guolį, iš stabdžių išleis orą? Skambučių į duris ir panašių klausimų Viršuliškių skersgatvio 97A namo gyventojai sulaukia ne tik dieną, bet ir naktį, nes šalia – autoservisas tokiu pat adresu.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Jan 17, 2015, 5:20 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:00 PM

Neapsikentę nuolatinių vairuotojų vizitų Viršuliškių skersgatvio 97A daugiabučio gyventojai surašė skundą savivaldybei. Nesulaukę pagalbos jie paskelbė peticiją ir renka parašus, kad jų kaimynystėje esančiam autoservisui pagaliau būtų suteiktas kitas adresas.

„Šalia daugiabučio įsikūręs „ABS autoservisas“, reklamuodamas savo veiklą, visur nurodo mūsų gyvenamojo namo adresą. Mes, namo gyventojai, tam kategoriškai prieštaraujame ir apie tai esame rašę savo skunduose savivaldybei“, – tvirtinama peticijoje.

Anot aštuonių butų namo gyventojų, supainioję su autoservisu, į jų duris vairuotojai beldžiasi ne tik rytais, bet ir vakarais, jau sutemus.

Vijo lauk nuo durų

Gyventi 1-ajame, 2-ajame ir 3-iajame butuose – bausmė. Tuo įsitikinusi Liucija, vieno šių butų šeimininkė.

Mat vairuotojai, ieškodami, kas sutaisys jų automobilius, daug nesivargina. Telefonspynėje prie namo įėjimo durų jie spaudžia pirmuosius tris skaičius.

Jos kaimynė Tatjana Naudžiūnienė džiaugėsi. Ne todėl, jog gyvena antrajame aukšte, bet dėl to, kad jos buto numerio skaičius yra didesnis.

„Pro langą kiekvieną dieną kieme matau daugybę nepažįstamų žmonių. Jie vaikšto pirmyn ir atgal. Jeigu matau, kad artėja nepažįstamasis ir pasigirsta skambutis, nebeatsakau“, – prisipažino Liucija.

Tai tiesa. Neatsakė ji ir „Sostinės“ žurnalistams. Pravėrė tik pasibeldus į buto duris. O nuspaudus kito buto numerį iš telefonspynės garsiakalbio pasigirdo: „Eikit lauk nuo durų, nėra čia autoserviso. Policiją iškviesiu, jeigu dar čia vaikščiosit.“

Net vaizdo kamerą įrengė

Gindamiesi nuo automobilininkų namo gyventojai net vaizdo kamerą pakabino. Ji atsukta į autoservisą. Šalia – lipdukas, įspėjantis, kad teritorija filmuojama.

„Pastaruoju metu aplink namą besitrinančių žmonių labai padaugėjo. Jie po langais rėkauja, keikiasi. Būna, kad net naktimis atvažiuoja. O juk kadaise gyvenome ramiai. Aplink nėra didelių namų, jei eidavo vienas kitas žmogus, žinodavome, kad kaimynas“, – pasakojo Liucija.

Jos žodžiais, atvykėliai nuolat trikdo ramybę, rėplioja namo link tiesiai per daržus, žolynus, o automobiliais užstato įvažiavimą į kiemą.

„Klientai trikdo gyventojų ramybę nuolat įvairiu paros metu skambindami į duris ir klausdami, kada dirba servisas, ar čia gyvena meistrai, tenka išklausyti ir pretenzijų. Tai ypač trikdo name gyvenančius senyvus žmones, nuolatiniai svetimų žmonių vizitai baugina vaikus“, – tvirtinama ir peticijoje.

Pažadėjo įrengti nuorodą

„ABS autoserviso“ savininkas Vladimiras Zibrovas tikino pirmą kartą girdįs, kad gyventojai rašo skundus dėl klientų.

Jis net nežinąs, ar autoserviso pastatas iš viso gali turėti oficialų adresą, todėl prireikus naudoja gyvenamojo namo.

„Mačiau, kad ant namo yra lentelė su gatvės pavadinimu, mes tokios neturime. Dabar bus proga susitvarkyti. Norėčiau įrengti autoserviso nuorodą“, – žadėjo V.Zibrovas.

Tiesa, kelio ženklas, nurodantis autoservisą, prie įvažiavimo į kiemą yra.

Adreso iki šiol nepakeitė

Sovietmečiu Viršuliškių skersgatvio 97A namas, kuriame aštuoni butai, priklausė elektros tinklų įmonei. Sandėliams skirtos 108 kvadratinių metrų patalpos šalia 1972-aisiais pastatyto daugiabučio taip pat buvo valstybės.

Po sovietmečio tokio pat namo ir sandėlių adreso niekas nesivargino pakeisti. Sandėliai tapo autoservisu.

Nors vykdant naujus reikalavimus dauguma senų adresų Vilniuje panaikinta ir pakeista naujais, Viršuliškių skersgatvio 97A namo ir autoserviso adresas liko toks pat.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.