Kaunas šiek tiek vėluodamas pagerbs akademiką Jurgį Brėdikį

Kauno Garbės piliečių sąrašas ketvirtadienį vyksiančiame tarybos posėdyje turėtų pasipildyti nauju įrašu - šį garbingą miesto įvertinimą ketinama suteikti žinomam kardiochirurgui ir diplomatui akademikui Jurgiui Brėdikiui. Jis taps 26-uoju miesto Garbės piliečiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2015-01-20 17:24, atnaujinta 2018-01-15 12:23

Apdovanoti kardiochirurgijai nusipelniusį gydytoją pasiūlė Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas profesorius Rimantas Benetis, profesorius Alvydas Laiškonis, kompozitorius akademikas Giedrius Kuprevičius, keli Seimo nariai ir įvairios visuomeninės organizacijos.

Sprendimo projektą miesto tarybai pateikė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pagerbti akademiką J.Brėdikį miesto valdžiai siūlyta dar pernai, kai jis šventė 85 metų sukaktį, tačiau tuomet paaiškėjo, kad Garbės piliečio vardas jau suteiktas kitam kauniečiui, o nuostatai leidžia tai daryti tik kartą per metus.

J.Brėdikis gerai žinomas ne tik medicinos pasaulyje. Vienu metu jis dirbo Lietuvos sveikatos apsaugos ministru, taip pat ėjo ambasadoriaus pareigas Čekijoje, Vengrijoje ir Turkijoje. Medikas buvo žinomas sunkiaatletis bei banglenčių sporto mėgėjas.

Prieš dvejus metus akademikas J.Brėdikis išleido jau trečiąją savo knygą „Likimas leido...“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.