Partijos „Tvarka ir teisingumas“ Lazdijų skyrius trenkė durimis

Nemaloni žinia pasiekė partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovus – antradienio vakarą partiją paliko visas Lazdijų skyrius, partijos narių sąrašuose neliko ir jo pirmininkės Laimos Stanevičienės pavardės. Nepasitenkinimas partijos vadovų sprendimais kilo po to, kad partijos prezidiumas nusprendė, jog į rinkimus Lazdijų rajone „Tvarką ir teisingumą“ ves Albinas Žymančius.

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Jan 21, 2015, 9:31 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:37 AM

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Kęstas Komskis patvirtino, kad partiją paliko visas Lazdijų skyrius. „Nutiko labai paprastas dalykas – nebuvo vykdomas partijos prezidiumo nurodymas. Šie partijos nariai pristatinėjo savo sąrašą, nors sąrašai yra patvirtinti ir buvo priimtas sprendimas, kad atstovai turi būti pakeičiami. Sąrašas turi likti toks, kokį patvirtino prezidiumas. Mūsų Lazdijų skyriaus partijos pirmininkė buvo per daug artimai susibičiuliavusi ir meru“, – kalbėjo K. Komskis.

Paklaustas, ar buvę partijos bendražygiai bandė parodyti savo principinę poziciją, ar jiems tiesiog buvo parodytos durys, pašnekovas atsakė: „Ne, mes tikrai neketinome nieko iš partijos išmesti, kaip tik prašėme, kad liktų ir dalyvautų rinkimuose pagal tokį sąrašą, kuris buvo numatytas. Partija turi savo valdymo organus, tokia yra tvarka – sąrašus tvirtina valdyba. Šie partijos nariai susigalvojo savo sąrašą, o partijoje turi būti tam tikra drausmė.“

K.Komskio teigimu, pamaina pasitraukusiems partiečiams jau surasta. Pašnekovas neslėpė, kad veikiausiai pasitraukusieji bendražygiai jau priglausti po kitos partijos sparnu: „Kai spaudoje pasirodė informacija, kad Lazdijų skyriaus pirmininkė dalyvauja konkurse dėl vienos mokyklos direktoriaus posto, akivaizdu, kad esama susitarimo su konservatorių partija ir mes negalėjome leisti, kad būtų sudarinėjami kokie nors išankstiniai sandoriai, apie kuriuos nebuvo kalbėta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.