Rusijos atstovas: „G.Landsbergiui į Maskvą – dar ne laikas“

Rusijos nuolatinis atstovas prie

Spalio mėnesį EP Užsienio reikalų komitetas įpareigojo konservatorių G. Landsbergį parengti ataskaitą apie ES ir Rusijos santykius.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Spalio mėnesį EP Užsienio reikalų komitetas įpareigojo konservatorių G. Landsbergį parengti ataskaitą apie ES ir Rusijos santykius.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2015, 7:09 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:59 AM

Interviu naujienų agentūrai „Interfax“ V. Čižovas sakė, kad su europarlamentaro vizitu susijusios situacijos aprašymas žiniasklaidai perduotame G. Landsbergio laiške nėra visai tikslus.

„Jis man tikrai skambino. Ir aš pažadėjau jam išsiaiškinti detales. Mes susitarėme, kad jis šiandien paskambins, bet, užuot tai padaręs, jis išdėstė savo versiją“, – teigė V. Čižovas.

„Problemų dėl vizų išdavimo jį lydintiems asmenims nėra. O dėl jo paties, tai jis turi diplomatinį pasą, jam viza nereikalinga. Bet dalykas tas, kad organizuoti susitikimus, kurių jis paprašė Maskvoje, dabar netinkamas laikas“, – sakė Rusijos nuolatinis atstovas prie ES.

„Valstybės Dūma negalėjo neatkreipti dėmesio į neigiamą EP vadovybės sprendimą dėl mūsų parlamentinio bendradarbiavimo komiteto prezidiumo susitikimo Maskvoje vasario mėnesį. Tad dabartinei pono Landsbergio kelionei šiuo metu netinkamas laikas. Todėl surengti jo prašytų susitikimų Valstybės Dūmoje ir Užsienio reikalų ministerijoje nepavyko. Akivaizdu, kad reikia pasirinkti tinkamesnį laiką, kai bendras klimatas mūsų santykiuose leis Europos Parlamentui nesudaryti papildomų kliūčių mūsų dialogui“, – pažymėjo V. Čižovas.

Spalio mėnesį EP Užsienio reikalų komitetas įpareigojo konservatorių G. Landsbergį parengti ataskaitą apie ES ir Rusijos santykius. Rinkti medžiagą dokumentui jis planavo Maskvoje sausio 29–31 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.