Į VMI vadovus pretenduoja 13 žmonių

Į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovus pretenduoja 13 kandidatų.

Valstybinė mokesčių inspekcija turės naują vadovą.<br>T.Bauro nuotr.
Valstybinė mokesčių inspekcija turės naują vadovą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 22, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:16 AM

Finansų ministerijos viešųjų ryšių skyriaus vedėja Teresė Staniulytė BNS pranešė, jog iki sausio 21 dienos paraiškas pateikė 13 žmonių, kurių pavardės neskelbiamos.

Pasak T.Staniulytės, pretendentai pirmiausia turės išlaikyti bendrųjų gebėjimų testą, jei jo nėra išlaikę, ir tik po to galės dalyvauti pokalbyje.

Norintieji vadovauti VMI turi turėti ne mažesnį nei trejų metų vadovavimo stažą, mokėti anglų kalbą bei išmanyti Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) teisę, reglamentuojančią mokesčius ir jų administravimą.

Anksčiau laikinai VMI vadovo pareigas einantis Dainoras Bradauskas ir VMI vadovo pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė BNS teigė esantys neapsisprendę, ar dalyvaus konkurse, o finansų ministro patarėja ir buvusi VMI vadovė Violeta Latvienė sakė neketinanti jame dalyvauti.

V.Vildžiūnaitė pernai birželį buvo atleista iš VMI viršininko pavaduotojos pareigų už šiurkštų tarnybinį nusižengimą – esą dėl jos kaltės sustabdytas milijoninės vertės konkursas, tačiau teismas gruodį nusprendė, kad tam nebuvo teisinio pagrindo, todėl ji iš karto grįžo į buvusias pareigas.

Finansų ministras Rimantas Šadžius pernai nepratęsė nuo 2005 metų spalio dirbusio VMI viršininko Modesto Kaseliausko kadencijos – jis buvo atleistas liepos 1 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?