Netikėtas posūkis: 7-mečio istorijoje – užuomina apie pedofiliją

Šį vakarą „Patriotuose“ – išskirtinis septynmečio Lietuvos piliečio G. B. mamos Gražinos Leščinskienės interviu. Moteris su šokiruojančiomis detalėmis papasakos ir apie Norvegijos medikų įtarimus, kaip jos sūnui galėjo atsirasti liga, kuri, pasak motinos, ir tapo pretekstu perduoti berniuką laikiniems globėjams. Šioje istorijoje „Patriotams" teko cenzūruoti net pačią mamą – negalėsime atskleisti visų detalių, nes mama jas išdėstė atvirai ir smulkiai.

Laidoje – išskirtinis septynmečio lietuvio mamos Gražinos Leščinskienės interviu.
Laidoje – išskirtinis septynmečio lietuvio mamos Gražinos Leščinskienės interviu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-03 10:30, atnaujinta 2018-01-14 07:18

Laidoje kalbės ir G.Leščinskienės advokatė Sandra Latotinaitė, kuri patvirtino, kad byloje yra įtarimų dėl vaiko elgesio, tačiau įrodymų nėra. Pasak advokatės, Norvegijos vaikų gerovės tarnyba „Barnevernet“ vadovaujasi principu „daugiau tikėtina nei netikėtina“ ir tokių įtarimų užtenka, kad vaikas būtų paimtas iš biologinių tėvų.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius paneigs berniuko motinos teiginius, kad niekas iš Lietuvos institucijų jai nepadėjo – ministras sako, kad ambasada pati susirado motiną ir pasiūlė pagalbą. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Odeta Tarvydienė patvirtins, kad vaiko teisių tarnyba jau keletą mėnesių siekia, jog pilietis G.B. būtų sugrąžintas į Lietuvą, o jo globa perduota kitiems šeimos nariams.

Laidoje taip pat kalbės advokatas Egidijus Bičkauskas ir politologas Alvydas Medalinskas, kuris paklaus: ar ši istorija nėra kaip nors susijusi su politiniais procesais?

„Patriotai“ – jau šį vakarą, vasario 3 d., 21.30 val., per „Lietuvos ryto" televiziją.

Temas laidos redakcijai siūlykite tel. (8 5) 265 7343.

Žurnalistinių tyrimų laida „Patriotai“ – antradieniais 21.30 val. per „Lietuvos ryto“ TV

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.