„Meridianas“ bandys sudominti ir ekskursija

Danės krantinę puošianti tristiebė barkentina „Meridianas“ jau pasirengusi priimti turistus. Čia jie galės susipažinti su istorinio burlaivio įranga, muziejininkų parengtomis istorijos ekspozicijomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Feb 5, 2015, 8:20 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:36 AM

Rekonstruotame burlaivyje pirmieji apsilankė ekskursijų vadovai. Bene labiausiai juos domino vidaus patalpose įrengtos ekspozicijos, atspindinčios tuos laikus, kai „Meridiane“ mokomąją praktiką atlikdavo jūreivystės mokyklų auklėtiniai. Sovietmečiu čia veikė restoranas.

Dabar čia nuo rudens veikia jūros patiekalų restoranas.

„Turistai nori ne tik iš tolo grožėtis uostamiesčio simboliu vadinamu „Meridianu“, bet ir įžengti į jo denį. Ekskursijų vadovai, patys geriau pažinę įdomią burlaivio praeitį, suteiks daugiau žinių lankytojams“, – kalbėjo Klaipėdos apskrities gidų gildijos atstovė Regina Daujotienė.

Burlaivis priims ir pavienius lankytojus, ir didesnes organizuotų turistų grupes. Svečio pasą įsigiję lankytojai galės pasivaikščioti po burlaivio denį, apžiūrėti vidaus patalpas, pasivaišinti kava, arbata ir gaiviaisiais gėrimais „Meridiano“ bare.

Dešimties ir daugiau žmonių grupėms vienkartinė viešnagė „Meridiane“ kainuos 30 eurų. Pavieniai turistai už bilietą mokės 3 eurus.

Surinktos lėšos bus skiriamos „Meridianui“ prižiūrėti, išlaikyti ir remontuoti. Naujoji burlaivio komanda trapą svečiams žada nuleisti gegužę.

Ta proga senamiesčio aikštėje prie atnaujintos barkentinos susirinkę žiūrovai stebės burių kėlimo iškilmes.

Burių šventė bus susieta su Europos jūrų dienos programa – istorinių laivų paradu Danės upėje, jaunųjų jūrininkų priesaika Smiltynėje, prie paminklo „Albatrosas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.